Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδηλώσεις Ημέρας Μνήμης Γενοκτονίας Ποντίων

Κέρκυρα
11 Μαΐου 2023 / 17:23
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

οι εορτασμοί θα ξεκινήσουν με γενικό σημαιοστολισμό από τις 08:00 έως και τη δύση του ηλίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπως ενημέρωσε ¨η Λέσχη Ποντίων Κέρκυρας "Εύξεινος". Συγκεκριμένα την Κυριακή 14 Μαΐου, οι εορτασμοί θα ξεκινήσουν με γενικό σημαιοστολισμό από τις 08:00 έως και τη δύση του ηλίου. Στη συνέχεια θα γίνει φωταγώγηση όλων των δημοσίων καταστημάτων, καταστημάτων ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, Τραπεζών και καταστημάτων κοινής ωφέλειας κατά τις βραδινές ώρες της 14ης Μαΐου 2023 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης. Αναλυτικότερα:

Ώρα 08:00: Έπαρση της Σημαίας στον ιστό του Νέου Φρουρίου
Ώρα 10.25: Τέλος προσελεύσεως των επισήμων στο Ηρώων Πεσόντων
(έναντι π. Δικαστικού Μεγάρου).
Ώρα 10:30 : Επιμνημόσυνη δέηση, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Φιλόλογο –Ιστορικό κα Δαβιδοπούλου Αναστασία και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Πόλης από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, τη ,Δήμαρχο κεντρ. Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, τον Πρύτανη Ιονίου Πανεπιστημίου, τον Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κέρκυρας,  το Γεν.Αστυνομικό Διευθυντή Ι.Ν, το Διοικητή Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, το Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιόνιων Νήσων και τον Πρόεδρο Ευξείνου Λέσχης Κέρκυρας.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.
Ώρα 20:00΄: Υποστολή Σημαίας, όπως κατά την έπαρση

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.