Δευτέρα 30.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βαλς, πόλκες και χριστουγεννιάτικες μελωδίες στην εορταστική συναυλία της Φ.Ε. «Μάντζαρος»

Δημοτικό Θέατρο
27 Δεκεμβρίου 2016 / 09:41

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία 26 χρόνια, έτσι και φέτος, το Μουσικό Σώμα της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος» πραγματοποίησε τη χριστουγεννιάτικη συναυλία του τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, στο Δημοτικό Θέατρο.

Πριν την έναρξη της συναυλίας επιδόθηκαν και τα τρία ετήσια βραβεία σε ισάριθμους  μαθητές της Φιλαρμονικής που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους.
Υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Σωκράτη Άνθη, το Μουσικό Σώμα της «Μάντζαρος» άνοιξε τη συναυλία με το A Christmas Festival του Leroy Anderson. Η συνέχεια δόθηκε με την επιλογή Waltzing with Strauss του Walter Kalischnig και το βαλς Estudiantina (Op.191) του Emile Waldteufel. Ακολούθησε η Italian Polka του Sergei Rachmaninoff, η απόδοση της οποίας θα μπορούσε, ίσως, να ήταν και ακόμη καλύτερη όσον αφορά κάποιες μικρολεπτομέρειες. Σε κάθε περίπτωση όμως, αποζημίωσε η πολύ ωραία ερμηνεία των τριών έργων που ακολούθησαν.
Ο λόγος για το βαλς Voices of Spring (Op.410) του Johann Strauss υιού, το Pie in the face polka του Henry  Mancini με τα κλαρινέτα να αποδίδουν εξαιρετικά το απαιτητικότατο μέρος τους, καθώς και το Espana Waltz (Op.236), επίσης του Emile Waldteufel. Ακολούθησαν τρία έργα με άμεση αναφορά στα Χριστούγεννα. Πρώτο εξ αυτών ήταν η χριστουγεννιάτικη διασκευή του Robert Foster στο διάσημο εμβατήριο Stars and Stripes του John Philip Sousa και, σε πιο χορευτικούς ρυθμούς, το A Calypso Christmas του Calvin Custer και το We wish you a mambo Christmas του Erik Morales. Μουσικά, η βραδιά ολοκληρώθηκε με το Champagner Galopp του Δανού συνθέτη  Hans Christian Lumbye, ως άμεση παραπομπή στη… σαμπάνια που προσφέρθηκε στη συνέχεια.
Η γενική εντύπωση που άφησε το Μουσικό Σώμα της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος» από την εν λόγω συναυλία, ήταν αυτή ενός εξαιρετικά συμπαγούς και ισορροπημένου ηχητικά συνόλου, επιτυγχάνοντας να μην υστερήσει εμφανώς καμία οικογένεια οργάνων. Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί πως τη μουσική επένδυσε με τον χορό της η Δένια Μιμερίνη, ενώ την όλη εκδήλωση παρουσίασε και επιμελήθηκε σκηνοθετικά η Ναταλία Καποδίστρια. 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη μουσική βραδιά εδώ.