Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στα εγκαίνια του Εικαστικού Ημερολογίου

Παλαιό Φρούριο
19 Δεκεμβρίου 2016 / 11:08

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εγκαινιάστηκε η ομαδική έκθεση ζωγραφικής και χαρακτικής με τίτλο Εικαστικό Ημερολόγιο 2017, στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας.

Στην έκθεση συμμετέχουν δυο ομάδες- από τη μία εικαστικοί με σημαντική εκθεσιακή δράση, και από την άλλη μικροί μαθητές, οι οποίοι με υπερηφάνεια παρουσίασαν τα έργα τους. Τιμητική συμμετοχή στην έκθεση έχει ο κ. Θεόφιλος Κένταρχος.
«Αμετάβλητη αξία ο χρόνος, δεν παύει να μας απασχολεί σε κάθε στιγμιότυπο της πνευματικής και φυσικής μας ζωής, διαγράφοντας μια πορεία το ίδιο παλιά όσο και το ανθρώπινο γένος», ανέφερε στην εισαγωγική της ομιλία η ιστορικός τέχνης κ. Μαρία Μελέντη. Αφιερωμένη στο χρόνο που κυλά είναι λοιπόν η παρούσα έκθεση, όπως τον αντιλαμβάνονται άνθρωποι διαφορετικής ηλικίας, που ασχολούνται με την τέχνη.
 
Συνεργασία
 
Η εικαστική διαδρομή του 2017 ζωντανεύει μέσα από τα έργα έξι εικαστικών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Κέρκυρα και συμβάλλουν εδώ και χρόνια στην καλλιτεχνική εκπαίδευση των παιδιών. Με δύο έργα τους ο καθένας, παρουσιάζουν τους δώδεκα μήνες του χρόνου, διατηρώντας παράλληλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ζωγραφικής τους.
Τη δεύτερη ενότητα της έκθεσης αποτελούν έργα μαθητών ηλικίας 6- 11 ετών, από την Καλλιτεχνική Σχολή Κέρκυρας και από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένα Σάββατο, ένα παραμύθι».
 
Τιμητική συμμετοχή του Θεόφιλου Κένταρχου
 
Ο εικαστικός- εκπαιδευτικός κ. Θεόφιλος Κένταρχος, διευθυντής της Καλλιτεχνικής Σχολής Κέρκυρας, αναφέρθηκε συνοπτικά στην ιστορία της Καλλιτεχνικής Σχολής, η οποία συνεχίζει δυναμικά το έργο της μέχρι σήμερα. Ο ίδιος συμμετέχει με ένα έργο του στην έκθεση, ως συνδετικός κρίκος των δύο ενοτήτων.
 
Οι καλλιτέχνες
 
Το Εικαστικό Ημερολόγιο αποτελούν οι καλλιτέχνες Αναστασία Γκινάκη, Εύη Γρηγοροπούλου, Δώρα Κεντάρχου, Σπύρος Κολυβάς, Κώστας Μηνάς, Έλενα Προβατά και οι μικροί ζωγράφοι: Αναστασία, Ανδρόνικος, Αντιγόνη, Βαῒα, Βασιλεία, Εβελίνα, Ελπίδα, Κατερίνα, Κάτια, Μάνθος, Μαρία και Σοφία.
Η έκθεση συνεχίζεται έως τις 30 Ιανουαρίου 2017 και είναι επισκέψιμη καθημερινά, εκτός Δευτέρας και αργιών, 10:00 – 15:00.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.