Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι κοινωνικές αντιδράσεις «μετακομίζουν» τη συναυλία της Καμεράτας στο Δημοτικό Θέατρο

Καμεράτα
13 Οκτωβρίου 2022 / 12:48

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο αρχικός σχεδιασμός για την Αίθουσα του Θρόνου στα ανάκτορα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα πράγματι σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός, από αυτά που δεν έχει συχνά την ευκαιρία να απολαύσει το κερκυραϊκό κοινό, αποτέλεσε αφορμή για μια ακόμα αντίδραση των δημοτών σε ότι αφορά τα οργανωτικά θέματα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας. 

Έτσι η συναυλία της Καμεράτας της Σκάλας του Μιλάνου που θα γινόταν αύριο Παρασκευή στην Αίθουσα του Θρόνου των Ανακτόρων «μετακομίζει» τελικά στο Δημοτικό Θέατρο. 

Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν
 
Από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, που άνοιξε η πλατφόρμα  για την κράτηση εισιτηρίων, άρχισαν οι πρώτες αντιδράσεις μέσω των κοινωνικών δικτύων. Όσοι προσπάθησαν λίγα λεπτά αργότερα να κάνουν κράτηση εισιτηρίων, "έφαγαν Χ" καθώς έπεφαν πάνω στο μήνυμα ότι τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν. 

Πληροφορίες στο μεταξύ που έβλεπαν το φως το δημοσιότητας αποκάλυψαν ότι οι περιορισμένες - μόλις 50 θέσεις- της αίθουσας είχαν διατεθεί εκ των προτέρων στους επισήμους, ήτοι στους δημοτικούς συμβούλους και στους βουλευτές του νησιού. 

Αυτονόητα οι περιορισμένες θέσεις είχαν εκ των προτέρων εξαντληθεί, πριν ακόμα δοθεί η δυνατότητα στους "μη - επισήμους" Κέρκυραίους να απολαύσουν μια αξιόλογη καλλιτεχνική εκδήλωση. Πολλοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τη συναυλία "ιδιωτική" - προφανώς χωρίς αν έχουν και πολύ άδικο. Καθ΄υπερβολήν και στα όρια του σαρκασμού, άλλοι χαρακτήρισαν την εκδήλωση κλειστή για τους "πληβείους".

Μονόδρομος...

Με το θέμα να έχει πάρει διαστάσεις, το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου επανεκτίμησε την αρχική απόφαση, και προσανατολίστηκε τελικά στην αλλαγή χώρου της συναυλίας στο Δημοτικό Θέατρο, πράγμα καθόλου απλό, αφού την ίδια μέρα και ώρα θα πραγματοποιούνταν η πρόβα τζενεράλε της συναυλίας της Φιλαρμονικής  με τη Χορωδία Κέρκυρας (στο πλαίσιο του Συνεδρίου Επτανησιακής Μουσικής), η οποία ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αναβληθεί 24 ώρες πριν.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, από νωρίς το πρωί της Πέμπτης άρχισαν οι συνεννοήσεις για να βρεθεί μια λύση, η οποία ωστόσο θα ανέτρεπε τον σχεδιασμό της Χορωδίας και της Φιλαρμονικής. 

Με τους συντελεστές της χορωδίας να είναι πολύ αναστατωμένοι από τις εξελίξεις της τελευταίας στιγμής, βρέθηκε η "άρον-άρον" λύση να γίνει η πρόβα τους νωρίτερα, έως τις 7:30 και στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί η συναυλία της Καμεράτας. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ