Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Ν. Γιατρομανωλάκης στην Κέρκυρα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Υφυπουργός Πολιτισμού
31 Αυγούστου 2022 / 15:55

Βλέπει τον πολιτισμό σαν την ατμομηχανή της οικονομίας της Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πυκνή σε συναντήσεις με φορείς και σωματεία η επίσκεψη του Υφυπουργού Πολιτισμού, Νίκου Γιατρομανωλάκη, το πρωί της Τετάρτης 21/08. Ο Υφυπουργός Πολιτισμού πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κέρκυρα με αφορμή την έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ, που ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον Δήμο Κέρκυρας και θα έχει καλλιτεχνικό διευθυντή τον Διονύση Γραμμένο.
 

Συνοδευόμενος από τη Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου, επισκέφθηκε βιοτεχνία υποδημάτων στην οδό Γκίλφορδ.


Ο κ. Γιατρομανωλάκης εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την δραστηριότητα των μικρών βιοτεχνιών που ασχολούνται με την χειροτεχνία και δεν έκρυψε, πως εκτός από την έναρξη του Φεστιβάλ Κέρκυρας, η επίσκεψη του αφορά ακριβώς αυτό το ζήτημα, τις δυνατότητες που έχουν οι σύγχρονες μικρές βιοτεχνίες, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της παραγωγής προϊόντων χειροτεχνίας να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη και εδραίωση μιας αγοράς ειδικού ενδιαφέροντος.









Φωτο: Γιώργος Ανδριώτης - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Η Δέσποινα Ζερνιώτη,  διευθύντρια του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης ξεναγεί τον Υφυπουργό, τη Δήμαρχο και την συνοδεία τους στο Μουσείο.

 

Η περιοδεία του στην πόλη της Κέρκυρας, συνεχίστηκε με την επίσκεψη του στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, όπου έλαβε ξενάγηση από την διευθύντρια του Μουσείου Δέσποινα Ζερνιώτη. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τους χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης, όπου έκανε και δηλώσεις αναφορικά με το σκοπό της επίσκεψης του.

 


Υδραίου και Γιατρομανωλάκης στη βεράντα των Ανακτόρων Γεωργίου και Μιχαήλ ατενίζουν από ψηλά την πόλη της Κέρκυρας
 

Ο Υφυπουργός δήλωσε ότι θεωρεί την Κέρκυρα προνομιακό πεδίο, όπου έχει γίνει ευρέως αντιληπτή η οικονομική διάσταση της πολιτιστικής δραστηριότητας και κληρονομιάς. Σκοπός της επίσκεψης του είναι να ανακοινώσει επίσημα την έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας, που θα φέρει τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, σε επαφή με μια σειρά πολύ σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων.







Παράλληλα έδωσε έμφαση στις επαφές που είχε με τους φορείς του λεγόμενου ζωντανού πολιτισμού (του μη μνημειακού ή αρχαίου πολιτισμού της χώρας μας) και κάλεσε φορείς και πολίτες να παραβρεθούν στην ομιλία που θα δώσει απόψε το απόγευμα στο Επιμελητήριο, με θέμα την χειροτεχνία και την πολιτιστική κληρονομιά.