Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Κερκυραίος Πέτρος Γάλλιας χορογραφεί την «Κάρμεν», στο Εθνικό Θέατρο της Πράγας

Πέτρος Γάλλιας
10 Μαρτίου 2022 / 15:30

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου η πρεμιέρα της όπερας του Ζωρζ Μπιζέ

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου στο Εθνικό Θέατρο της Πράγας, στο Národní Divadlo, κάνει πρεμιέρα η όπερα “Κάρμεν” του Ζωρζ Μπιζέ, σε μια μεγάλη διεθνή παραγωγή. Συντελεστές και πρωταγωνιστές της παραγωγής είναι καταξιωμένες διεθνείς προσωπικότητες της όπερας.  

Την Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας, διευθύνει ο Τσέχος μαέστρος, Petr Popelka. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Γερμανός σκηνοθέτης, Grischa Asagaroff. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι δημιουργίες του Ιταλού σκηνογράφου και ενδυματολόγου, Luigi Perego, ενώ την χορογραφία υπογράφει ο Κερκυραίος χορογράφος, Πέτρος Γάλλιας.  



Τους ρόλους ερμηνεύουν: Κάρμεν, η Γεωργιανή, Nana Dzidziguri. Ντον Χοσέ, ο Πορτογάλος, Luis Gomes. Εσκαμίλιο ο Πολωνός, Lukasz Golinski. Μικαέλα η Τσέχα, Katerina Knezikova και Φρανσκίτα, η Γιαπωνέζα, Yokiko Kinj. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους συμπληρώνουν οι Τσέχοι λυρικοί τραγουδιστές, Ντανκαίρο, ο Josef Moravec, Ρεμεντάτο, ο Tomas Korinek, Τσούνιγκα, ο Jakoslav Patocka, Μόραλεs, ο Lukas Barak και Μερσέντες, η Stanisslava Jirku. 

Στην παράσταση συμμετέχουν η Χορωδία και το Μπαλέτο του Εθνικού Θεάτρου της Πράγας και η Παιδική Χορωδία “Philharmonic”της Πράγας.  

Για ακόμα μια φορά, ο Πέτρος Γάλλιας,  κάνει περήφανη την Κέρκυρα και εκτός των Ελληνικών συνόρων.
Στο έντυπο και ηλεκτρονικό πρόγραμμα της παράστασης αναφέρεται η Κέρκυρα και μάλιστα στις συνεντεύξεις στα Τσέχικα μέσα, με εγκωμιαστικά λόγια για την ομορφιά και την σπουδαία μουσική της παράδοση.