Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επετειακές συναυλίες το Σαββατοκύριακο

Φιλαρμονικές Κέρκυρας
06 Οκτωβρίου 2016 / 10:26

ΖΑΚΥΝΘΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, το Μουσικό Σώμα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας (Παλαιά)

υπό τον αρχιμουσικό Σπύρο Προσωπάρη, θα βρεθεί στην Ζάκυνθο για να πραγματοποιήσει κοινή συναυλία με την Φιλαρμονική Δήμου Ζακύνθου. Η πανηγυρική αυτή συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 ετών από την ίδρυση της Φιλαρμονικής της Ζακύνθου, και θα λάβει χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαρακινάδου (ώρα 20:30). Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, η Φιλαρμονική του Δήμου Ζακύνθου υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της Διονύσιου Μαλλιά, θα παρουσιάσει έργα των Δημητρίου Λάγιου, Francois Adrien - Boieldieu, Giuseppe Filippa, Carlos Gardel και Pascual Marquina. Αντίστοιχα, στο δεύτερο μέρος της συναυλίας η Παλαιά Φιλαρμονική θα παρουσιάσει έργα των Dmitri Shostakovich, Eugѐne Damaré, Franco Cesarini, Νικόλαου Χαλικιόπουλου - Μάντζαρου, Ιωσήφ Καίσαρη κ.ά. Ως soloists θα εμφανιστούν οι νεαροί μουσικοί της, Χρήστος Πηλός (piccolo φλάουτο) και Νίκος Παπαδόπουλος (ξυλόφωνο). Τη συναυλία συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ζακύνθου, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων.
Εξάλλου, στην Ζάκυνθο βρέθηκε πρόσφατα και το Μουσικό Σώμα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκίμμης, συμμετέχοντας στους εορτασμούς για την επέτειο της ναυμαχίας της Ναυπάκτου (1571). Η Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκίμμης, υπό τον αρχιμουσικό Σπύρο Σαμοΐλη συμμετείχε τόσο στην παρέλαση που έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου 1 Οκτωβρίου, όσο και στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας. Τις εκδηλώσεις διοργάνωσαν το Μιλάνειο Ναυτικό Μουσείο Ζακύνθου και η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπόχαλης. Πέραν της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκίμμης, σε αυτές συμμετείχαν επίσης η Φιλαρμονική Δήμου Ζακύνθου, η Φιλαρμονική «Θέμος Αμουργής» από την Κεφαλονιά και Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδας.
Τέλος, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Ένωσης «Καποδίστριας», θα πραγματοποιηθεί το ρεσιτάλ τραγουδιού της Αναστασίας Τζιλιάνου και της Έλλης Καρύδης. Το εν λόγω ρεσιτάλ εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 25 χρόνια από την ίδρυση του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας, του οποίου και οι δύο soloists είναι απόφοιτες. Η Αναστασία Τζιλιάνου θα ερμηνεύσει έργα των Handel, Saints-Saëns, Bourgault - Ducoudray και Holmberg. Με τη σειρά της, η Έλλη Καρύδη θα τραγουδήσει έργα των Λαυράγκα, Καμηλιέρη, Μποτετζάγια και Σαμάρα. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν επίσης ο βαρύτονος Πέτρος Καρύδης και η φλαουτίστα Λουίζα Βέργη, ενώ στο πιάνο θα συνοδεύσουν η Ειρήνη Πολίτη και η Μαρία Υφαντή. Το ρεσιτάλ θα ξεκινήσει στις 21:00 και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.