Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στην Κέρκυρα: Το συρτάκι, όπως δεν το΄χετε ξανακούσει! (Video)

Φιλαρμονικές Κέρκυρας
22 Ιουνίου 2018 / 06:00

Από το πρωί της Πέμπτης, μουσικά σύνολα των φιλαρμονικών του νησιού έπαιζαν σε κεντρικά σημεία της πόλης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η 21η Ιουνίου, έχει καθιερωθεί επισήμως ως Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, συμπίπτοντας με την «επίσημη» έναρξη του Καλοκαιριού (θερινό ηλιοστάσιο). 
Στο πλαίσιο αυτό, τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής και στην Κέρκυρα. Έτσι και φέτος λοιπόν, από το πρωί κιόλας, σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης βρίσκονταν μουσικά σύνολα των φιλαρμονικών του νησιού. 
Το απόγευμα στην Κάτω Πλατεία, η Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας (Παλαιά). 
χάρισε στο κοινό ένα μοναδικό θέαμα με την Μπάντα Σχηματισμών να παιανίζει (επιμέλεια: Σπύρος Κακαρούγκας) και το Σύνολο Κρουστών (επιμέλεια: Μάριος Μουζακίτης, Νίκος Μεταλληνός). Εκεί έκτος από τα ρυθμικά κομμάτια που όλοι έχουν αγαπήσει, ακούστηκε και η διασημότερη ελληνική μελωδία παγκοσμίως, το συρτάκι, σε μια ενορχήστρωση που εντυπωσίασε! 





Ακολούθησε συναυλία στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής, της νεαρής πιανίστα Μελίνας Μέριανου, καθώς και της Μαθητικής Ορχήστρας και της Piccolo Ορχήστρας της Παλαιάς Φιλαρμονικής, υπό την διεύθυνση της Φλώρας Κλήμη. 

Το βράδυ, στο περιστύλιο των Ανακτόρων των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου η Φιλαρμονική «Μάντζαρος» έδωσε την καθιερωμένη συναυλία του Μουσικού της Σώματος υπό τη  διεύθυνση φέτος του Σπύρου Μαυρόπουλου και soloist τον βαρύτονο Παντελή Κοντό.