Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δύο σημαντικές εκδηλώσεις για τη Φιλαρμονική «Μάντζαρος»

ΦΕ Μάντζαρος
30 Απριλίου 2018 / 06:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Απρίλιος έκλεισε με δύο ιδιαίτερα σημαντικές δράσεις για τη Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος». Πιο συγκεκριμένα, το διάστημα 25-29 Απριλίου η Φιλαρμονική, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε, διοργάνωσε σεμινάρια πνευστών οργάνων τα οποία παρακολούθησαν 50 και πλέον μουσικοί διαφόρων ηλικιών και από διάφορα μουσικά σωματεία της Κέρκυρας.

Οι διδάσκοντες στα σεμινάρια αυτά ήταν τα μέλη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Essen, Susanne Wohlmacher (φλάουτο), Harald Heindrichs (κλαρινέτο) και Klaus Gössmann (κόρνο), οι οποίοι απαρτίζουν το «Aalto Bläser Trio», καθώς και ο Γιώργος Φαρούγγιας (φαγκότο), κορυφαίος μουσικός της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Πιανιστική συνοδεία παρείχε η Μαριλένα Ελούλ. Οι εργασίες των σεμιναρίων ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 29 Απριλίου με τη συναυλία των συμμετεχόντων σε αυτά, η οποία έλαβε χώρα στην Ιόνιο Ακαδημία. Στη συναυλία παρουσιάστηκαν έργα των J.C. Bach, W.A Mozart, G. Donizetti, G. Rossini, J. Massenet κ.ά.
Εκτός όμως από τα σεμινάρια, η Φιλαρμονική «Μάντζαρος» συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά ενεργά (με επιστημονική ανακοίνωση που αφορούσε συγκεκριμένα αρχειακά τεκμήρια από το Ιστορικό της Αρχείο) στο 2ο Συνέδριο Μουσικών Βιβλιοθηκών, Αρχείων & Κέντρων Τεκμηρίωσης του ελληνικού παραρτήματος της Διεθνούς Ένωσης Μουσικών Βιβλιοθηκών (IAML), που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το διήμερο 27-28 Απριλίου. Το Συνέδριο φιλοξενήθηκε στους χώρους του Ωδείου Αθηνών το οποίο ήταν και συνδιοργανωτής της εκδήλωσης για φέτος.  Μεταξύ άλλων, στις εργασίες του Συνεδρίου παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της IAML, Stanislaw Hrabia. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως η Φιλαρμονικής «Μάντζαρος», μαζί με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, ήταν οι μόνοι φορείς από την Κέρκυρα που εκπροσωπήθηκαν στο εν λόγω επιστημονικό Συνέδριο.