Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκρίθηκε η μελέτη αναστήλωσης του καμπαναριού της Annunziata

Annunziata
04 Απριλίου 2018 / 12:13
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Συζητήθηκε την Μεγ. Τρίτη στη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

το θέμα της έγκρισης ή μη της μελέτης αποκατάστασης και ανάδειξης του κωδωνοστασίου Αnnunziata στην παλαιά πόλη της Κέρκυρας. Το συμβούλιο ενέκρινε και μάλιστα «μετ' επαίνων» την μελέτη της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων. Το επόμενο στάδιο είναι η δημοπράτηση του έργου, το οποίο αναμένεται να εκτελεστεί σε μία και όχι σε δύο φάσεις, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί.
 
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου στο Αναπτυξιακό Συνέδριο τον περασμένο Δεκέμβρη, «Η Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων ανέλαβε την ανάθεση της μελέτης του έργου με αυτεπιστασία.Το έργο θα δημοπρατηθεί ενιαίο για να προκαλέσει την μικρότερη δυνατή όχληση στην πόλη κάτι που είναι ζητούμενο». Αφού δημοπρατηθεί και υπογραφεί η σύμβαση, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 12 μηνών, σύμφωνα με την Υπουργό Πολιτισμού.


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.