Δευτέρα 30.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράσταση «Λαμπίκο» στη Νέα Σκηνή

Δημοτικό Θέατρο
30 Οκτωβρίου 2017 / 07:32

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας σε συνεργασία με την oμάδα κουκλοθεάτρου "Τραμπάλα "παρουσιάζουν την παράσταση, Λαμπίκο στη Νέα Σκηνή στο Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας το Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Νοεμβρίου, ώρα 7 μ.μ.

Η ομάδα κουκλοθεάτρου Τραμπάλα δημιουργήθηκε το 2014 στην Κρήτη από τις Ζωή Βλάσση, Νατάσσα Ταπάκη, Ευαγγελία Καμπουράκη (απόφοιτες τουΤμήματος Θεάτρου ΑΠΘ) και τη Βαγγελιώ Φασουλάκη (απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής σχολής του ΑΠΘ).

Έχοντας μια παράλληλη πορεία με παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια κοινή ομάδα φτιάχνοντας την παράσταση «Λαμπίκο», η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου του Κιλκίς όπου τιμήθηκε με διάκριση. 

Την διάκριση ακολούθησε η πρόταση του διεθνούς φήμης Αργεντινού κουκλοπαίκτη Roberto White να σκηνοθετήσει την παράσταση, γεγονός που πραγματοποιήθηκε το φθινόπωρο του 2015 στην Κρήτη. Το έργο παίχτηκε στο διεθνές φεστιβάλ κουκλοθεάτρου Titirijai στην Tolosa της Ισπανίας και συνεχίζει την πορεία του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η παράσταση Αντικείμενα καθημερινής χρήσης ζωντανεύουν στα χέρια τεσσάρων γυναικών που αποφασίζουν να αντικαταστήσουν την ρουτίνα της δουλειάς του σπιτιού με το παιχνίδι, το χιούμορ, την ποίηση και το τραγούδι.. 

Μια ξεκαρδιστική παράσταση θεάτρου αντικειμένων για όλες τις ηλικίες.   Παίζουν : Ζωή Βλάσση  Εύη Καμπουράκη  Νατάσα Ταπάκη  Βαγγελιώ Φασουλάκη Σκηνοθεσία:Roberto White