Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκθεση της Αναστασίας Γκινάκη με θέμα «Τα τοπία του Νοτιά»

Αναστασία Γκινάκη
03 Ιουλίου 2017 / 16:57

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη Πινακοθήκη του Δήμου από την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 (εγκαίνια 7/7 στις 8μ.μ.) θα πραγματοποιείται η ατομική έκθεση της εικαστικού Αναστασίας Γκινάκη με θέμα «Τα τοπία του Νοτιά»

 σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης κ. Μαρίας Μελέντη.
Η Αναστασία Γκινάκη, με καταγωγή από την Κέρκυρα, ζωγράφος, απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, δραστηριοποιείται ως εικαστικός αλλά και ως εκπαιδευτικός με εκκίνηση την Αθήνα. Ακαταπόνητη, με ένα πλούσιο σε παρουσιάσεις βιογραφικό έρχεται να εκθέσει τα έργα της στην πατρίδα της με μία ατομική έκθεση που αποτελεί αυτονόητα ένα κομβικό σημείο στην πορεία της και αφορά τα περιβάλλοντα στα οποία η τέχνη αυτή ανδρώθηκε και θερμαίνεται. Η ίδια μας μιλά μέσω αυτών και μας παρασύρει σε ένα ταξίδι γέφυρα μεταξύ εικόνας εξωτερικής και εσωτερικής μας, ορατής και αόρατης, βιωματικής σε όλες τις όψεις της.
Λίγα λόγια για την εικαστικό Αναστασία Γκινάκη
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, από το 1997 έως το 2002 με καθηγητές τους Π. Χαραλάμπους, Γ. Χαρβαλιά, Δ. Σακελλίων και Γ. Καζάζη. Αποφοίτησε με Άριστα. Έχει παρουσιάσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις, μεταξύ των οποίων την τελευταία της που προβλήθηκε και συζητήθηκε με θέμα «Έρως, Βαρύς Θεός» και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και εξωτερικό. Έργα της περιλαμβάνονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Διάρκεια έκθεσης: 7 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου 2017 στην Πινακοθήκη του Δήμου «Αίθουσα Τέχνης», Κήπος Παλαιών Ανακτόρων. Ώρες λειτουργίας 10.00-16.00 (καθημερινά, εκτός Δευτέρας)