Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Πινακοθήκη Δήμου Κέντ. Κέρκυρας με ελεύθερη είσοδο

ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
23 Σεπτεμβρίου 2023 / 16:01

Το κοινό μπορεί να τα επισκεφθεί δωρεάν, να μάθει για την κοινή πολιτιστική κληρονομιά του, γεγονός που αποτελεί προσπάθεια για τη διαφύλαξη της ευρωπαϊκής κληρονομιάς, για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς συνδιοργανώνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο πρωτοξεκίνησε τη δράση το 1985 και πρόκειται για μία από τις ευρύτερα εορταζόμενες συμμετοχικές, πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, χιλιάδες μνημεία και χώροι ανοίγουν τις πόρτες τους, ορισμένα από τα οποία συνήθως είναι κλειστά κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους. Το κοινό μπορεί να τα επισκεφθεί δωρεάν, να μάθει για την κοινή πολιτιστική κληρονομιά του, γεγονός που αποτελεί προσπάθεια για τη διαφύλαξη της ευρωπαϊκής κληρονομιάς, για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές. (*)

Η Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων συμμετέχει στον εορτασμό με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, το Σάββατο και την Κυριακή, 23-24 Σεπτεμβρίου.

Ώρες λειτουργίας: 10:00 - 16:00

(*) Από τον επίσημο ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης