Τρίτη 22.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναβλήθηκε η δίκη εναντίον αστυνομικού για βιαιοπραγία στα επεισόδια της Λευκίμμης (2018).

ΛΕΥΚΙΜΜΗ
21 Οκτωβρίου 2024 / 14:52

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε να εξετάσει ως μάρτυρα την ιατροδικαστή που συνέταξε την έκθεση τραυματισμού του διαδηλωτή.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αναβολή για τις 17 Φεβρουαρίου 2025, πήρε η εκδίκαση της μήνυσης δυο κατοίκων της Λευκίμμης κατά αστυνομικού. Η υπόθεση αφορά σε επεισόδια (2018) κατά τις διαμαρτυρίες εναντίωσης της μεταφοράς των σκουπιδιών από το Τεμπλόνι στα Μεσοράχια. Όλη αυτή η δραματική σειρά των γεγονότων υπενθυμίζεται απο τις εκκρεμούσες δικαστικές υποθέσεις, οι περισσότερες εναντίον συλληφθέντων τότε διαδηλωτών.

Η συγκεκριμένη της Δευτέρας είχε ως αντικείμενο τη μήνυση που υπέβαλαν δυο διαδηλωτές εναντίον αστυνομικού για βιαιοπραγία. Μάλιστα ο ένας εκ των δυο είχε μεταφερθεί τότε στο νοσοκομείο και είχε εκδοθεί ιατροδικαστική γνωμάτευση για την περίπτωσή του.

Χθές το πρωί, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνήγορος των διαδηλωτών ζήτησε την προσαγωγή και την εξέταση ως μάρτυρα της ιατροδικαστού, που συνέταξε την συγκεκριμένη έκθεση. Και προκειμένου να κληθεί και να παραστεί στο δικαστήριο, ανέβαλε την υπόθεση έως τον Φλεβάρη.