Τετάρτη 16.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σήμερα εκλέγεται ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
13 Οκτωβρίου 2024 / 10:11
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον α΄ γύρο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Άνοιξαν το πρωί της Κυριακής 13/10 οι κάλπες για την εκλογική διαδικασία η οποία θα αναδείξει τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Υποψήφιοι είναι ο νυν πρόεδρος Ν. Ανδρουλάκης και ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, οι οποίοι πέρασαν στον δεύτερο γύρο.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την εκλογική διαδικασία:

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 07:00 μέχρι τις 19:00 και δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον α΄ γύρο, στις 06/10.

Για τον β’ γύρο δεν καταβάλλεται αντίτιμο.

Για τον β’ γύρο δε συμπληρώνονται αιτήσεις νέων μελών, καθώς η διαδικασία γίνεται από το κλειστό μητρώο των ψηφισάντων του α΄ γύρου της 6ης Οκτωβρίου.

Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Χώρας ή του Αποδήμου, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρο.

ια τον β’ γύρο έχουν εκδοθεί νέες σφραγίδες με νέα αρίθμηση που θα αποσταλούν μαζί με το εκλογικό υλικό και ως εκ τούτου η σφραγίδα που χρησιμοποίησε κάθε εκλογικό τμήμα στον α’ γύρο πρέπει να αποσυρθεί κ αι να αντικατασταθεί από τη νέα. Η χρήση της παλιάς σφραγίδας θα επιφέρει ακυρότητα του αποτελέσματος.

Επισημαίνεται ότι αποδεκτά γίνονται τα σύμβολα + (σταυρός) ή x (χι) ή ν (τικ), είτε τίθεται δεξιά είτε αριστερά του ονόματος. Το ψηφοδέλτιο του β’ γύρου δεν περιλαμβάνει κουτάκι αριστερά από το όνομα των υποψηφίων.

Στην ΠΕ Κέρκυρας τα εκλογικά κέντρα είναι τα εξής:

Δήμος Βόρειας Κέρκυρας, αίθουσα παλαιού δημοτικού Αχαράβης

Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, Εργατικό Κέντρο

Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, Δημοτικό Θέατρο

Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, δημοτικό κατάστημα Σκριπερού

Δήμος Νότιας Κέρκυρας, γυμνάσιο/ λύκειο Λευκίμμης/ αίθουσα «Λόγου- Τέχνης»

Δήμος Νότιας Κέρκυρας, ΚΕΠ Αργυράδων

Δήμος Παξών, δημαρχείο στο Γάιο

ΦΩΤΟ@ ertnews.gr       

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.