Σάββατο 13.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρουσίαση βιβλίου «Η απάντηση του Μαγικού Καθρέφτη» στο ΠΛΟΥΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
18 Οκτωβρίου 2023 / 16:47
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στις 19:00

 ΚΕΡΚΥΡΑ. Παρουσίαση βιβλίου με τίτλο «Η απάντηση του Μαγικού Καθρέφτη» της Καλλιόπης Άνθη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στις 19:00 στο καφέ του Βιβλιοπωλείου ΠΛΟΥΣ. Θα μιλήσει για τις αναπαραστάσεις συστημάτων μέσα από παραμύθια και για την κρυφή ζωή των παραμυθιών ...εντός μας.

"...Αν σας συναντούσα σε ένα βιβλιοπωλείο με το βιβλίο μου στο χέρι και με ρωτούσατε για πιο λόγο αξίζει κανείς να το διαβάσει, θα έλεγα ότι "Η Απάντηση του Μαγικού Καθρέφτη" έχει να σας δώσει πολλές απαντήσεις και άλλες τόσες ερωτήσεις...
Κρατάτε στο χέρι σας ένα βιβλίο που θα σας ταξιδέψει σε παραμυθοχώρες, γνωστές και άγνωστες. Θα σας γεννήσει ιδέες και θα ξυπνήσει αναμνήσεις. Εικόνες από παλιά, φθαρμένα και πολυαγαπημένα βιβλία. Θα σας προσφέρει συγκίνηση, κατανόηση και ανακούφιση. Θα βοηθήσει να εμφανιστούν απροσδόκητες λύσεις, αναπάντεχες συνειδητοποιήσεις και νέα ερωτήματα.
Όσοι απολαμβάνετε να διαβάζετε ψυχαναλυτικές μελέτες παραμυθιών και μύθων, εδώ θα γνωρίσετε τον τρόπο να βιώσετε άμεσα τις ψυχικές διεργασίες που περιγράφονται συμβολικά στα παραμύθια. Θα μάθετε για τις συστημικές αναπαραστάσεις παραμυθιών, που μετατρέπουν τη θεωρία σε βίωμα, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας.
Όσοι έχετε ήδη μια εσωτερική αντίληψη του κόσμου και αναζητάτε το βαθύτερο νόημα, να ξεφυλλίσετε προσεκτικά το βιβλίο, γιατί από τις σελίδες του θα ξεπηδήσουν πολλά μηνύματα που προορίζονται για εσάς!
Επιπλέον, οι ψυχοθεραπευτές και οι παιδαγωγοί, που εργάζονται με παραμύθια, θα βρουν ιδέες και προτάσεις για το σημαντικό τους έργο, αλλά και οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να ανασηκώσουν το πέπλο του μυστηρίου, το γιατί ένα παιδί ζητάει ένα συγκεκριμένο παραμύθι επανειλημμένα και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα δείτε τα παραμύθια με άλλη ματιά και θα κατανοήσετε γιατί είναι τόσο σημαντικό να τα αφηγείστε στα παιδιά σας. Θα γευτείτε την ουσία των παραμυθιών και του τρόπου με τον οποίο επιδρούν στην ψυχή μας.
Τα παραμύθια βοηθούν τα παιδιά να μεγαλώσουν και τους ενήλικες να ωριμάσουν. Κι ο θεραπευτικός τους ρόλος είναι αναμφισβήτητος..." (Καλλιόπη Άνθη, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.