Δευτέρα 04.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας: Η κλασική μουσική συναντά την εικονική πραγματικότητα

Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας
26 Σεπτεμβρίου 2023 / 10:26

25-29 Σεπτεμβρίου 2023 στην Ιόνιο Βουλή - Είσοδος ελεύθερη

«Σε μια εποχή όπου η κλασική μουσική ως έννοια μοιάζει κάπως απόμακρη, δυσνόητη ή και ξένη σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας, απαιτείται σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε να εφεύρουμε νέους, δημιουργικούς τρόπους συνύπαρξης και επαφής μας με το κοινό. Το ΕλΣΟΝ VR, το οποίο η Ορχήστρα μας έρχεται να προσθέσει στη σύγχρονη μουσική σκηνή, είναι ένας από τους τρόπους μας να κάνουμε προσβάσιμα στον θεατή του σήμερα τα μουσικά αριστουργήματα  μιας άλλης εποχής».

Διονύσης Γραμμένος, Ιδρυτής & Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣΟΝ

Πώς θα σας φαινόταν να παρακολουθήσετε μια συναυλία μέσα από μια... μάσκα;

Μία ιδιαίτερα πρωτοποριακή εκδήλωση ξεκίνησε σήμερα και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από 25-29 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας με ελεύθερη είσοδο στην Ιόνιο Βουλή.

ΕΛΣΟΝ VR. Με τη χρήση υπερσύγχρονου εξοπλισμού Εικονικής Πραγματικότητας και 360° οπτικοακουστικού υλικού από ζωντανές συναυλίες της ορχήστρας, η ΕΛΣΟΝ καινοτομεί και προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία στο κοινό. Μέσω της ΕλΣΟΝ VR μάσκας ο «θεατής» μεταφέρεται σε μια ζωντανή συναυλία, ανάμεσα στους νέους μουσικούς της ορχήστρας έχοντας την ευκαιρία να απολαύσει σημαντικά έργα συνθετών όπως του Μέντελσον, του Τσαϊκόφσκι, του Γκριγκ, του Βέμπερ, του Μάλερ και του Σούμπερτ.

ΕΛΣΟΝ VR - Η συναυλία... αλλιώς! Μια πρωτόγνωρη εμπειρία πέρα από κάθε περιορισμό χώρου και χρόνου. Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΛΣΟΝ VR

25-29 Σεπτεμβρίου 2023

ΙΟΝΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΩΡEΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 9.00 - 12.00 

Links: https://www.youtube.com/watch?v=zneMxNffUCw

Η δράση ΕΛΣΟΝ VR σχεδιάστηκε από τον Διονύση Γραμμένο και υλοποιείται με χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Η πρωτοπόρα δράση ΕΛΣΟΝ VR εξυπηρετεί συγχρόνως και εκπαιδευτικούς σκοπούς. Συστήνει στους μαθητές τη συμφωνική μουσική μέσα από διαδραστικά workshops, στα οποία η συνύπαρξη μουσικής και τεχνολογίας αιχμής προσφέρει έναν νέο, σύγχρονο κόσμο δυνατοτήτων, εμπειριών και μάθησης.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με την πολύτιμη υποστήριξη χορηγών, φίλων και εθελοντών. 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ιόνια Νησιά-ΕΣΠΑ 2014-2020 με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Διονύσης Γραμμένος

Οργάνωση Παραγωγής: LabyardProductions

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Νίκος Ερηνάκης

Το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας θα ανακοινωθεί και στην ιστοσελίδα: www.corfuif.gr

Ακολουθήστε το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας στα Social Media: Facebook - Instagram

Και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube για να δείτε τα videos του Φεστιβάλ

Γενικές πληροφορίες – Επικοινωνία: [email protected]

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 0030 2661 200254

Ταμεία – Πληροφορίες Εισιτηρίων: [email protected]