Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δύο συνέδρια του AIC Forum στην Κέρκυρα, 13 και 14 Ιουνίου

Εμπορικό Επιμελητήριο
06 Ιουνίου 2023 / 16:07

«Μετάβαση από τον COVID -19 σε μια Νέα Εποχή για Βιώσιμο Τουρισμό στην περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου» και «Κυκλική Οικονομία στον Τουρισμό»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ). Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γιώργος Π. Χονδρογιάννης και ο Πρόεδρος του Forum των Εμπορικών Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου (AIC Forum) Joze Tomas σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στα δύο συνέδρια του AIC Forum που θα πραγματοποιηθούν στην Κέρκυρα στις 13 και 14 Ιουνίου.

Το Συνέδριο Κορυφής AI-NURECC Plus με θέμα «Μετάβαση από τον COVID -19 σε μια Νέα Εποχή για Βιώσιμο Τουρισμό στην περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου» θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουνίου στο στο ξενοδοχείο Corfu Holiday Palace από τις 9:30 π.μ  μέχρι τις 17:00 μμ.

Μετά την πανδημία SARS-CoV-2, η παγκόσμια οικονομία έχει αντιμετωπίσει πολλές νέες προκλήσεις: η οικονομική, η υγειονομική και η κοινωνιολογική κρίση έχει επιφέρει μια επιβράδυνση στον τομέα του τουρισμού και των μεταφορών η οποία αντιπροσωπεύει το 10% του παγκόσμιου ΑΕΠ, οδηγώντας έτσι τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να αναζητήσουν λύσεις. Ωστόσο, η πανδημία έχει παρουσιάσει και ευκαιρίες ανανέωσης του τουριστικού κλάδου.
Σε αυτή την εκδήλωση ανώτατοι εκπρόσωποι του κλάδου θα αναλύσουν τον τομέα του τουρισμού και των μεταφορών μετά τον Covid-19  και στη συνέχεια θα επικεντρωθούν στην Στρατηγική για την Αδριατική και την περιοχή  Ιονίων  Νήσων (EUSAIR) και στο μείζον θέμα της κρουαζιέρας.
 
Παρακαλούμε να εγγραφείτε για την συμμετοχή σας στο Συνέδριο με θέμα «Μετάβαση από τον COVID -19 σε μια Νέα Εποχή για Βιώσιμο Τουρισμό στην περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου» χρησιμοποιώντας την παρακάτω  φόρμα εγγραφής έως τις 09/06/2023.
ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ 13/06/2023
 
Το τελικό Συνέδριο του έργου CenTOUR  (project COSME) με θέμα ‘Κυκλική Οικονομία στον Τουρισμό’ θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Ariti Grand Hotel Corfu από τις 9:30 π.μ  μέχρι τις 13:30μμ.

Οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) και ειδικά αυτές του τουριστικού τομέα έρχονται σταδιακά αντιμέτωπες με τις προκλήσεις της μετάβασης από ένα γραμμικό σε ένα μοντέλο κυκλικής οικονομίας. Το CEnTOUR στοχεύει στη στήριξη των ΜμΕ για την ανάπτυξη και υλοποίηση κυκλικών επιχειρήσεων (όσον αφορά μεταφορά γνώσεων, δεξιότητες, καινοτομία, πιστοποιήσεις) σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα που στοχεύει στην τοπική ανάπτυξη.
 
Παρακαλούμε να εγγραφείτε για την συμμετοχή σας στο Συνέδριο με θέμα ‘Κυκλική Οικονομία στον Τουρισμό’ χρησιμοποιώντας την παρακάτω  φόρμα εγγραφής έως τις 09/06/2023.
ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ 14/06/2023
 
Μαζί με την παρούσα πρόσκληση αποστέλλονται επίσης συνημμένα τα σχέδια ημερήσιας διάταξης των Συνεδρίων. Οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν και σε streaming.
 
Το Επιμελητήριο Κέρκυρας και η Γραμματεία του Forum AIC είναι στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες (Επιμελητήριο Κέρκυρας τηλ. 2661039813  email: [email protected] – Γραμματεία AIC email: [email protected]).
 
 
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας
Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης