Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προτεραιότητα το καλό της πατρίδας και των ανθρώπων της!

Άγγελος Σπύρου
31 Μαΐου 2023 / 14:52

Γράφει ο Άγγελος Σπύρου

Το ότι η Νέα Δημοκρατία κατέγραψε στις εκλογές της 21 Μαΐου το μεγάλο ποσοστό του 40.79% είναι  πολιτικός άθλος και οφείλεται κυρίως στον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ζήσαμε για τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση σε ένα ρευστό και ασταθές περιβάλλον μέσα σε ορυμαγδό διεθνών ανακατατάξεων και αστάθειας με απειλές και απρόβλεπτους κινδύνους που επηρεάζουν καθημερινά την οικονομία της χώρας μας. Η κοινωνία μας αποδεικνύεται ανθεκτική και αντιλαμβάνεται το τεράστιο διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών για το μέλλον της χώρας.
 
Ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της διεθνούς οικονομίας στην χώρα μας μετά από πάρα πολλά χρόνια. Η Ελλάδα νοικοκυρεύεται και χτίζει μια νέα  ευρωπαϊκή κοινότητα. Ταυτόχρονα έχει μεγάλη σημασία όχι μόνο ποιός θα κυβερνά στην γειτονική χώρα, την Τουρκία, αλλά ποιός κράτα το τιμόνι και στη δική μας πατρίδα.
Οι Έλληνες ψηφοφόροι προσπάθησαν ακόμα και με απλή αναλογική να δώσουν στη Νέα Δημοκρατία αυτοδυναμία.
 
Τα αποτελέσμα των εκλογών της 21/5 έδειξε ότι η μεγάλη κοινωνική και οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας μας έκανε ως λαό σοφότερο.Η κοινωνία μας ζητάει να έχει ανάπτυξη,πρόοδο και βελτίωση του εισοδήματος της .Ταυτόχρονα έχει απαίτηση για κοινωνική δικαιοσύνη με ίσες ευκαιρίες για όλους κυρίως στην υγεία,τη παιδεία και τη δημόσια ζωη γενικότερα.

Μία επιπλέον τετραετία προς αυτή την κατεύθυνση θα παγιώσει την πρόοδο. Σε αυτές τις εκλογές ηττήθηκε ο λαϊκισμός.Στις επόμενες θα νικήσει ο τεκμηριωμένος και συγκροτημένος πολιτικός λόγος.Είναι ζητούμενο να έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση παρά πολιτική αβεβαιότητα .Στις 25/6 ψηφίζουμε και αποφασίζουμε σταθερά τολμηρά μπροστά!

Άγγελος Σπύρου
Υπ Βουλευτής ΝΔ Κέρκυρας