Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρωτοβουλία Άγγελου Σπύρου για τη δωρεάν υποστήριξη στο ΕΚΑΒ από ιδιωτικά ασθενοφόρα

Άγγελος Σπύρου
16 Ιουνίου 2023 / 09:28
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

«H διεκδίκηση μας πρέπει να είναι συνεχής και αδιάκοπη, οι ελλείψεις του ΕΚΑΒ σε προσωπικό αλλά και ασθενοφόρα στην Κέρκυρα είναι μεγάλες»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, σε περιπτώσεις που το ΕΚΑΒ αδυνατεί, λόγω ελλείψεων προσωπικού, ανέλαβε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και γιατρός Άγγελος Σπύρου. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, ο Άγγελος Σπύρου είχε συζήτηση με ιδιοκτήτες μονάδων υγείας του νησιού που διαθέτουν ασθενοφόρα ζητώντας τη δωρεάν παροχή συνδρομής, βρίσκοντας θετική ανταπόκριση. 

Παράλληλα τονίζει ότι οι διεκδίκηση για προσωπικό, ασθενοφόρα και υποδομές - σύμφωνα με με τις αποφάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης- πρέπει να είναι συνεχής και αδιάκοπη.

Η ανακοίνωση του Άγγελου Σπύρου: «Αντιλαμβανόμενος τα προβλήματα υγείας του νομού αλλά και τα προβλήματα του ΕΚΑΒ εν οψει του πλήθους των περιστατικών,ανέλαβα τη πρωτοβουλία να συναντήθω με τους ιδιοκτήτες μονάδων πρωτοβαθμιας Και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας που διαθέτουν ασθενοφορα. Συζητησαμε για τα παραπάνω που είτε θέλουμε είτε όχι επηρεάζουν τη ζωή μας άμεσα και επανέρχονται στο προσκήνιο με το παραμικρό.

Με τους γιατρούς συναδέλφους μας συνδέουν άρρηκτοι δεσμοί σεβασμού και φιλίας. Συνεργαζόμαστε καθημερινά  για το καλύτερο των ασθενών μας.Τα θέματα υγείας τα γνωρίζουν καλύτερα αυτοί που τα υπηρετούν γι’ αυτό οφείλουμε να είμαστε ευαισθητοποιημένοι απέναντι στα μηνύματα των καιρών. Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στηρίζεται και στον ιδιωτικό τομέα. Γίνεται μια σπουδαία δουλειά που αποσκοπεί στην πρόληψη, διατήρηση, προαγωγή, αποκατάσταση και ενδυνάμωση της υγείας. Γίνεται επίσης η φροντίδα και η παρακολούθηση ασθενών μετά την έξοδό τους από το νοσοκομείο.

Ένα άλλο σπουδαίο θέμα συζήτησης είχε να κάνει με τις διακομιδές των ασθενών ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο που ο πληθυσμός του νησιού αυξάνεται κατά πολύ.

Οι ελλείψεις του ΕΚΑΒ σε προσωπικό αλλά και ασθενοφόρα στην Κέρκυρα είναι μεγάλες, η διεκδίκηση μας πρέπει να είναι συνεχής και αδιάκοπη.

Η διεκδίκησή μας θα πρεπει να είναι το ίδιο μεγάλη όσο αφορά την δημιουργία παραρτήματος ΕΚΑΒ Ιονίων Νησων (σύμφωνα με τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων Α και Β βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης του νόμου) οπως και η μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου απο τα Ιωάννινα στην Κέρκυρα, όπως συναποφάσισαν όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι του νόμου μας τον περασμένο Οκτώβρη με κοινό υπόμνημα στην υπουργό υγείας .

Οι συνάδελφοι μου επιθυμούν να συνδράμουν με κάθε τρόπο δωρεάν σε κάθε επείγον περιστατικό που θα τους ζητηθεί απο το ΕΚΑΒ.

Οι πολίτες και οι επισκεπτες της Κέρκυρας  πρέπει να νιώθουν ασφαλείς και εμείς ως ιατροί είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε το ύψιστο αγαθό που δεν είναι άλλο απο αυτό της υγείας».

ΦΩΤΟ@ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΠΥΡΟΥ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.