Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προσωρινό «λουκέτο» στην παιδική χαρά στο Μποσκέτο

Μποσκέτο
31 Μαΐου 2023 / 14:03

Σε κακή κατάσταση πολλά παιχνίδια. Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες εργασίες συντήρησης και επισκευών

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Λουκέτο» έχει μπει εδώ και λίγες ημέρες στην παιδική χαρά στο Μποσκέτο για λόγους ασφαλείας. Ο χώρος θα παραμείνει προσωρινά κλειστός μέχρι να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και επισκευών στα παιχνίδια, ώστε η χρήση τους να είναι και πάλι ασφαλής. Εδώ και καιρό γονείς που επισκέπτονταν το χώρο μαζί τα παιδιά τους διαμαρτύρονταν για την κακή κατάσταση αρκετών παιχνιδιών που εγκυμονούσαν κινδύνους για την ασφάλεια των λιλιπούτειων.

Το πιο σοβαρό πρόβλημα εστιάζεται στη μεγάλη κατασκευή στη μέση του χώρου, όπου τάβλες από την γέφυρα έχουν υποχωρήσει. Ήδη στο συγκεκριμένο σημείο έχουν μπει απαγορευτικές κορδέλες και πλαστικό πλέγμα.



Photo@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Photo: FB/ΜΑΡΙΑΝΤΖΕΛΑ ΡΑΡΑΚΟΥ

Εικόνες μάλιστα από τις φθορές δημοσιεύονταν συχνά – πυκνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους γονείς να μην κρύβουν την ανησυχία τους μπροστά στο ορατό ενδεχόμενο ενός ατυχήματος. Εντέλει τα παράπονα έφτασαν μέχρι την Αντιδημαρχία Καθημερινότητας που έχει την ευθύνη συντήρησης για τις αδειοδοτημένες παιδικές χαρές του δήμου Κ. Κέρκυρας και μετά από αυτοψία στο χώρο, κρίθηκε απαραίτητο το προσωρινό κλείσιμο της παιδικής χαράς στο Μποσκέτο, προκειμένου να επισκευαστούν και να συντηρηθούν τα παιχνίδια.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Χάρη Γιώτη θα καταβληθούν προσπάθειες, ώστε ο χώρος να είναι σύντομα λειτουργικός, δεδομένου και της αυξημένης επισκεψιμότητάς του.

«Πολλά παιχνίδια διαπιστώθηκε ότι είναι επικίνδυνα και γι’ αυτό τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν εργασίες επισκευών και συντήρησης με πιστοποιημένα υλικά, ώστε να δοθεί ο χώρος σε λειτουργία με ασφάλεια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην πιο μεγάλη, σύνθετη κατασκευή», τόνισε στην «Ε» ο κ. Γιώτης.

Μάλιστα, όπως είπε, στο χώρο έχουν διαπιστωθεί δολιοφθορές που δεν δικαιολογούνται και γι’ αυτό υπάρχει η σκέψη να τοποθετηθεί φύλακας στο χώρο για τις απογευματινές ώρες. Σημειώνεται ότι ενώ το πρωί ο χώρος επιτηρείται, καθώς στο Μποσκέτο βρίσκονται υπάλληλοι των υπηρεσιών πρασίνου και καθαριότητας ωστόσο από νωρίς το απόγευμα μέχρι το κλείσιμό του είναι αφύλακτος.

Και αλλού

Σύμφωνα με τον κ. Γιώτη, επισκευαστικές εργασίες θα γίνουν και σε τέσσερις ακόμη παιδικές χαρές (στο Μαντούκι, στο Κοντόκαλι, στις Μπενίτσες και στον Ύψο) όπου διαπιστώθηκαν και εκεί προβλήματα, όχι όμως τόσο σοβαρά.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ