Παρασκευή 22.09.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τουρνουά ποδοσφαίρου του ΕΣΥΝ κατά των ναρκωτικών

ΕΣΥΝ
30 Μαΐου 2023 / 15:51
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Κέρκυρα είναι από τα μέρη που δυστυχώς οι ναρκωτικές ουσίες έχουν «ποτίσει» πολλά παιδιά και πρέπει όλοι μαζί να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια ώστε να εξαλείψει αυτό το φαινόμενο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Κέρκυρα είναι από τα μέρη που δυστυχώς οι ναρκωτικές ουσίες έχουν «ποτίσει» πολλά παιδιά και πρέπει όλοι μαζί να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια ώστε να εξαλείψει αυτό το φαινόμενο. Το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) στην Κέρκυρα κάνει σπουδαία δουλειά, με στόχο την ενημέρωση και την πρόληψη που είναι το ζητούμενο των παιδιών από μικρή ηλικία.
Στην προσπάθεια αυτή εδώ και 18 χρόνια κάνει ένα φεστιβάλ, αθλητικό και πολιτιστικό, με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών μικρών ηλικιών, που ενημερώνονται για την αποφυγή κάθε είδους ναρκωτικού. Για φέτος θα έχουμε ξεκίνημα με τουρνουά ποδοσφαίρου στο γήπεδο του Ολύμπου το Σάββατο 10 Ιούνη.
 
Το δελτίο τύπου του ΕΣΥΝ
 
Αγώνας για ελεύθερη από ουσίες ζωή
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών (26 Ιουνίου) το παράρτημα Κέρκυρας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών διοργανώνει και φέτος εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης. Πρόκειται για το 18ο φεστιβάλ του.
Το φεστιβάλ του ΕΣΥΝ αποτελεί ένα σημαντικό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός και αναδεικνύει τον δημιουργικό και αγωνιστικό τρόπο ζωής ως ασπίδα προστασίας απέναντι στις εξαρτήσεις. Στο πλαίσιο του από το 2005 χιλιάδες παιδιά έχουν ξεδιπλώσει το ταλέντο τους και την ομορφιά της συλλογικής προσπάθειας ενώ έχουν εισπράξει τα μηνύματα του αντιναρκωτικού κινήματος.
Παράλληλα το φεστιβάλ δίνει δυνατότητες ενημέρωσης για τις επικίνδυνες πολιτικές που θέλουν ελεύθερα τα ναρκωτικά αλλά και αυτές που τα τροφοδοτούν ενώ αποτελεί βήμα διεκδίκησης μέτρων στήριξης της παιδείας, του αθλητισμού, του πολιτισμού και των κρατικών δομών όπως ο «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» και η «ΔΗΜΟΠ» που βοηθούν στην πρόληψη και θεραπεία.
Φέτος το φεστιβάλ ξεκινάει το Σάββατο 10 Ιουνίου από το γήπεδο του Ολύμπου με τουρνουά ποδοσφαίρου. Η εκδήλωση αυτή γίνεται για 12η χρονιά και συνδιοργανώνεται με τον ΟΛΥΜΠΟ και τον ΑΧΙΛΛΕΑ ΝΥΜΦΩΝ. Στο πλαίσιο του 350 παιδιά 11 συλλόγων θα χαρούν ένα γεμάτο αθλητισμό απόγευμα.
Το «ταξίδι» του 18ου φεστιβάλ θα συνεχιστεί το Σάββατο 1 Ιουλίου στην Κάτω Πλατεία, με τουρνουά χάντμπολ και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 2 Ιουλίου στο προαύλιο χώρο του «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» στο ψυχιατρείο με βραδιά τέχνης.
Θυμίζουμε ότι οι εκδηλώσεις του ΕΣΥΝ συνδιοργανώνονται με το Σύλλογο Γονέων και Φίλων του «ΔΙΠΑΛΟΥΣ» και την ΟΓΕ και έχουν τη στήριξη δεκάδων αθλητικών, πολιτιστικών, εργατικών και επιστημονικών συλλόγων και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σας προσκαλούμε να τις παρακολουθήσετε αξιώνοντας τις προσπάθειες των παιδιών και ενισχύοντας το σύνθημα για μια κοινωνία ελεύθερη από τα ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα ναρκωτικά.
Ο Πρόεδρος ­Κώστας Ρούσινος
Η Γραμματέας Ελένη Ξάνθου
 
Στο ποδοσφαιρικό αθλητικό τουρνουά θα πάρουν μέρος παιδιά από 6 ως 12 ετών, από τις ομάδες Όλυμπος, Αστέρας, Κρόνος, Ορφέας, ΟΦΑΜ, ΑΕ Λευκίμμης, Θιναλιακός, Αχιλλέας Νυμφών, Φοίνικες, Ιόνια Ακαδημία, ΠΑΟΚ. Η Ακαδημία του Ολύμπου η οποία είναι συνδιοργανώτρια εξέδωσε για το γεγονός την παρακάτω ανακοίνωση:
 
Η ανακοίνωση της Ακαδημίας του Ολύμπου
 
Η ακαδημία μας με χαρά υποδέχεται στις εγκαταστάσεις τις το Σάββατο 10 Ιουνίου το 12ο τουρνουά ακαδημιών που διοργανώνει το Εθνικό ΣΥμβούλιο κατά των Ναρκωτικών.
Το φεστιβάλ του ΕΣΥΝ αποτελεί ένα σημαντικό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός που αναδεικνύει τον δημιουργικό και αγωνιστικό τρόπο ζωής ως ασπίδα προστασίας απέναντι στις εξαρτήσεις και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που οι αθλητές θα συμμετέχουν για ακόμη μια χρονιά.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκα το 1979 στην «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Ήμουν στην τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια.