Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Πουλημένου με την Έφορο Αρχαιοτήτων

Στέφανος Πουλημένος
27 Μαΐου 2023 / 13:54

"Θέματα υψηλού τοπικού ενδιαφέροντος που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, συζήτησαν η Προϊσταμένη Κέρκυρας κα Τένια Ρηγάκου και ο υποψήφιος Δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος

ΚΕΡΚΥΡΑ (Στέφανος Πουλημένος). Θέματα υψηλού τοπικού ενδιαφέροντος που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες της Εφορείας  Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, συζήτησαν την Πέμπτη 25.05.23, σε συνάντηση  με την Προϊσταμένη Κέρκυρας κα Τένια Ρηγάκου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος και μέλη της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΕΞΑΡΧΗΣ» της οποία ηγείται.


Ειδικότερα, στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά και απαντήθηκαν αναλυτικά, ερωτήματα σε σχέση με:
  1. Τη λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης της Παλιάς Πόλης και τον επικείμενο έλεγχο – αξιολόγηση της προόδου στις υποχρεώσεις μας έναντι της UNESCO.
  2. Τη διαχείριση των αδειοδοτήσεων επισκευών και κατασκευών στην Παλιά Πόλη και στους Παραδοσιακούς Οικισμούς της υπαίθρου αλλά και τα παράπονα των πολιτών κυρίως για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.
  3. Τις μελετητικές εκκρεμότητες για την έγκριση του έργου του Δημοτικού Θεάτρου ΦΟΙΝΙΚΑΣ και την ένταξή του στο επόμενο ΕΣΠΑ.
  4. Την στασιμότητα γύρω από τις μελέτες αποκατάστασης του Δημοτικού Θεάτρου και του Ιστορικού Δημαρχείου – πρώην Θεάτρου Σαν Τζάκομο.
  5. Τις προγραμματισμένες σωστικές εργασίες στα τείχη και τους προμαχώνες του Παλαιού και του Νέου Φρουρίου.
  6. Τα σχέδια για τη διάσωση και αξιοποίηση που Αγγλικού Νοσοκομείου στο Π. Φρούριο
  7. Τις σχεδιαζόμενες σωστικές παρεμβάσεις στο τείχος πάνω από την Κόντρα Φόσσα προς το Μποσκέτο.
  8. Την κατάσταση της γέφυρας του Π. Φρουρίου και την ανάγκη στατικής της ενίσχυσης.
  9. Την υπόθεση της υπογεφύριας αίθουσας και το μέλλον της.
  10. Τον χώρο του πρώην πάρκινγκ δίπλα στη Λαϊκή και τα σχέδια της υπηρεσίας γι’ αυτόν.
  11. Την προοπτική αποκατάστασης του κτηρίου της Ρολίνας, δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας, και
  12. Τις παρεμβάσεις που προγραμματίζονται στο Μουσείο του Μον Ρεπό και στον ευρύτερο χώρο του κτήματος.
Tέλος, διαπιστώθηκε η ανάγκη σταθερής συνεργασίας Δήμου – Εφορίας Αρχαιοτήτων για να αντιμετωπίζονται στην ώρα τους τα προβλήματα που κατά καιρούς αναφύονται και να προχωρά απρόσκοπτα η εξέλιξη έργων σημαντικών για τον τόπο αλλά και η εξυπηρέτηση των πολιτών.
 
Ο Στέφανος Πουλημένος ευχαρίστησε την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας κα Ρηγάκου για την άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση και την ευκαιρία που δόθηκε να φωτιστούν, λιγότερο γνωστές, πτυχές σε πολλά από τα θέματα που συζητήθηκαν.
 
Σημειώνεται ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης ΕΞΑΡΧΗΣ, στο χώρο του αναψυκτηρίου του Παλαιού Φρουρίου και σ’ αυτήν συμμετείχαν επίσης τα στελέχη της, Δημήτρης Θεοτόκης, Μαρία Μελέντη, Φώντας Αλαμάνος και Κώστας Τσιριγγάκης