Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε φάση ολοκλήρωσης το έργο ύδρευσης στη Δ.Ε. Παρελίων

Ύδρευση
26 Μαΐου 2023 / 15:18
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Θα αναβαθμιστεί η ποιότητα του νερού αλλά, οι υποδομές και τά δίκτυα ύδρευσης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε φάση ολοκλήρωσης είναι το έργο της αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης στη Δημοτική Ενότητα Παρελίων.
 
Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και Πρόεδρος της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. Μερόπη Υδραίου επισκέφθηκε την περιοχή που υλοποιείται το μεγάλο αυτό έργο που περιλαμβάνει: 
-Την κατασκευή αγωγών συνολικού μήκους 12.457 μέτρων.
-Την κατασκευή κεντρικών αγωγών και αντλιοστασίων.
-Την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού από τις πηγές των Ερμόνων, τις γεωτρήσεις του Κεφαλόβρυσου, του Αη Γιάννη, και του Πέλεκα, προκειμένου να τροφοδοτούν τις δεξαμενές όλων των οικισμών των περιοχών του Αη Γιάννη, του Βάτου, του Πέλεκα, του Κοκκινιού και των Σιναράδων.

Το συγκεκριμένο έργο με τίτλο:«Βελτίωση ύδρευσης Παρελίων» προϋπολογισμού 1.782.655,00 ευρώ χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Α.Τρίτσης».

Σε δήλωση της, η Μερόπη Υδραίου αναφέρει:
«Οι πολίτες που διαμένουν στους συγκεκριμένους οικισμούς στη Δ.Ε. Παρελίων θα δούν να αναβαθμίζονται όχι μόνο η ποιότητα του νερού αλλά και το σύνολο των υποδομών και των δικτύων ύδρευσης στην περιοχή με την ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού έργου.
Εμείς δεν έχουμε πολλά να πούμε, έχουμε όμως πολλά να κάνουμε για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Και το αποδεικνύουμε με έργα».


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.