Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άγγιξε το όριο για το Πανευρωπαϊκό η Μ. Ζάραγγα

ΣΤΙΒΟΣ
25 Μαΐου 2023 / 16:26
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Στο καθιερωμένο πλέον, διεθνές μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας, που έγινε την Τετάρτη 24 Μαΐου δεν θα μπορούσε να λείψει η Κερκυραϊκή παρουσία, όπως γίνεται κάθε χρόνο. Είναι ένα μίτινγκ που η Σπ. Καρύδη έχει κάνει απίστευτα άλματα και Πανελλήνια ρεκόρ.

ΑΘΗΝΑ. Στο καθιερωμένο πλέον, διεθνές μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας,  που έγινε την Τετάρτη 24 Μαΐου δεν θα μπορούσε να λείψει η Κερκυραϊκή παρουσία, όπως γίνεται κάθε χρόνο. Είναι ένα μίτινγκ που η Σπ. Καρύδη έχει κάνει απίστευτα άλματα και Πανελλήνια ρεκόρ.
Φέτος βρέθηκαν εκεί από την «ομάδα Π. Σκορδίλη» δυο αθλήτριες (Κωνσταντίνα Ρωμαίου και Μελίνα Ζάραγκα) και ο Στυλιανός Σκορδίλης, γιος του προπονητή. Παρούσα και η Παναγιώτα Δόση που ξεκίνησε και έφτασε στην κορυφή της Ελλάδας στο άλμα εις ύψος (ηλιακές κατηγορίες), αλλά ανήκει πλέον στον ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος.
Οι αγώνες αυτοί είναι ουσιαστικά προπόνησης για τους αθλητές, ενόψει των επίσημων υποχρεώσεών τους στη συνέχεια της σεζόν και θα λέγαμε ότι μέτρησαν δυνάμεις, είδαν θετικά και αρνητικά που βγήκαν μετά την χειμωνιάτικη προετοιμασία και φυσικά έχουν χρόνο για να βελτιωθούν περισσότερο.
Στεκόμαστε στην 16χρονη Μελίνα Ζάραγκα η οποία πήρε μέρος στο άλμα τριπλούν γυναικών, ήλθε 8η στην κατάταξη με 12,65μ. αλλά αυτό που την ενδιέφερε ήταν ένα άλμα πάνω από 12,70μ. για να της δώσει το εισιτήριο συμμετοχής στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 και το έχασε για λίγο, αλλά μπορεί αν το πετύχει σε επόμενο αγώνα της. Έδειξε έτοιμη και θεωρούμε ότι η Μελίνα η οποία είναι η «συνέχεια» της Ρωμαίου και της Καρύδη στο αγώνισμα θα μπορέσει να φτάσει εξ ίσου ψηλά όσο οι δυο σπουδαίες άλτριες του Π. Σκορδίλη. Η Κ. Ρωμαίου που μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας στις ΗΠΑ, προσπαθεί να επιστρέψει αγωνιστικά, εμφανώς δεν είναι έτοιμη, έμεινε στο τριπλούν στο 12,57μ.
Ο Στέλιος Σκορδίλης, έκανε τη δική του προσπάθεια στο άλμα επί κοντώ, μπόρεσε να περάσει τα 4,55μ. και ήταν 2ος, έδειξε όμως ότι είναι για πολύ μεγαλύτερα ύψη και θα βρει τη φόρμα του ενόψει επίσημων υποχρεώσεων. Τέλος η Π. Δόση έδειξε ότι το καλό φετινό της ξεκίνημα δεν είναι τυχαίο ήταν 1η με 1,84μ. και από λίγο έχασε το 1,88μ. στην προσπάθεια που έκανε για να πετύχει ατομικό ρεκόρ.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια