Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ολοκληρώθηκαν οι διορισμοί 136 μόνιμων εκπαιδευτικών στην Κέρκυρα

εκπαίδευση
24 Μαΐου 2023 / 19:08
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Με προσεκτικό σχεδιασμό και αμέριστο ενδιαφέρον για την εκπαιδευτική κοινότητα, υλοποιήσαμε ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα για ενίσχυση του μόνιμου προσωπικού"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσέ την ολοκλήρωση 3.449 νέων μόνιμων διορισμών στη Γενική  Εκπαίδευση, εκ των οποίων 1.644 αφορούν την Πρωτοβάθμια και 1.744 την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Επιπλέον, 61 διορισμοί ολοκληρώθηκαν στον Κλάδο ΠΕ79 Μουσικής για τα Μουσικά Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε για την ολοκλήρωση της διαδικασίας:
«Ολοκληρώνουμε το έργο της θητείας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, μεριμνώντας για την πληρέστερη στελέχωση των σχολείων μας για τη νέα χρονιά και διορίζοντας, μετά από 12 χρόνια, σχεδόν 28.500 συνολικά μόνιμους εκπαιδευτικούς και μέλη ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού», ενώ συμπλήρωσε ότι «Με προσεκτικό σχεδιασμό και αμέριστο ενδιαφέρον για την εκπαιδευτική κοινότητα, υλοποιήσαμε ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα για ενίσχυση του μόνιμου προσωπικού, που δίνει στους μεν εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα για επαγγελματική σταθερότητα και ανέλιξη, στους δε μαθητές και τα σχολεία, την ευκαιρία για βέλτιστη κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών».

Συγκεκριμένα στην Κέρκυρα ανακοινώθηκαν 136 διορισμοί σε διαφορετικές θέσεις. Μπορείτε να δείτε την άποψη των συνδικαλιστικών οργάνων σχετικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, αλλά και τις ανάγκες του νησιού έδω .

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναμένεται να ολοκληρωθούν επιπλέον 400 διορισμοί στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση μετά την έκδοση των τελικών αξιολογικών πινάκων από το ΑΣΕΠ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.