Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δύο συλλήψεις για διαρρήξεις καταστημάτων στην Κέρκυρα

Συλλήψεις
18 Μαΐου 2023 / 10:11
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Σε Κοντόκαλι, Τζάβρου και Σκριπερό - Αναζητείται ένας ανήλικος συνεργός τους

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνελήφθησαν κατά την αυτόφωρη διαδικασία, χθες (17.05.2023), το πρωί, στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, δύο άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, στο πλαίσιο διαδοχικών αστυνομικών επιχειρήσεων,  καθώς  από κοινού με έναν ακόμη ανήλικο συνεργό τους που αναζητείται, εμπλέκονται σε τρείς κλοπές καταστημάτων που διαπράχθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (16.05.2023) στις περιοχές Κοντόκαλι, Τζάβρου και Σκριπερό.

Από την έρευνα των αστυνομικών, ταυτοποιήθηκε η δράση τους σε περιπτώσεις διάρρηξης αντιπροσωπείας αυτοκινήτων, ζαχαροπλαστείου και πρατηρίου καυσίμων, από τα οποία αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 940 ευρώ και ηλεκτρονική ζυγαριά αξίας 1.200 ευρώ.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας, συμπεριλαμβάνεται και η μητέρα του ανήλικου, για παραμέληση της εποπτείας του, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν κατά την παράνομη δράση τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.