Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εντοπίσθηκαν 2 καταστήματα με απομιμητικά προϊόντα στην Κέρκυρα

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
27 Σεπτεμβρίου 2024 / 11:20
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Συνελήφθησαν σε διαφορετικές περιπτώσεις δύο άνδρες 67 και 60 ετών, υπεύθυνοι των καταστημάτων και κατασχέθηκαν συνολικά 14.339 τεμάχια απομιμητικών ενδυμάτων και άλλων προϊόντων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δύο άνδρες 60 και 67 ετών συνελήφθησαν, σε διαφορετικές περιπτώσεις, το μεσημέρι της Πέμπτης 26/09 στην πόλη και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της πλαστογραφίας. Ειδικότερα:

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας κατά τη διάρκεια ελέγχων σε συνεργασία με κλιμάκιο της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς, του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Στην πρώτη περίπτωση, σε κατάστημα εμπορίας έτοιμων ενδυμάτων και τουριστικών ειδών, στο οποίο υπεύθυνος είναι ο 67χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6.709 απομιμητικά τεμάχια ρούχων και προϊόντων διαφόρων εταιρειών, ενώ, στη δεύτερη περίπτωση, σε κατάστημα αθλητικών ειδών, με υπεύθυνο τον 60χρονο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7.630 τεμάχια διαφόρων προϊόντων, μεταξύ των οποίων, γυαλιά ηλίου, ζώνες, καπέλα, κοσμήματα, τσάντες, πορτοφόλια, μαγιό κ.α..

Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ για κάθε επιχείρηση επιβλήθηκε αρμοδίως διοικητικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.