Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μουσειακές Συλλογές Ιονίου Πανεπιστημίου: Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Μουσειακές Συλλογές
17 Μαΐου 2023 / 17:05
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ομιλία – Ανοιχτή συζήτηση με την κ. Αφροδίτη Παναγιωτάκου και τον κ. Πρόδρομο Τσιαβό, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Μουσείο του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων σας προσκαλεί την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 στις 19:00, στο αμφιθέατρο 1 του Ιονίου Πανεπιστημίου (Ι. Θεοτόκη 72), σε ομιλία και ανοιχτή συζήτηση με την κ. Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Διευθύντρια της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και τον κ. Πρόδρομο Τσιαβό, επικεφαλής της Ψηφιακής Ανάπτυξης και Καινοτομίας στον Όμιλο Ωνάση.

Η συζήτηση, εμπνευσμένη από το θέμα που επιλέχθηκε για φέτος από το Διεθνές Συμβούλιο των Μουσείων (ICOM) με τίτλο, «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής», θα επικεντρωθεί στην βιωσιμότητα και την αειφορία στους πολιτιστικούς οργανισμούς, καθώς και στην ενίσχυση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου μέσα από τις εμπειρίες που αυτοί προσφέρουν.

Σχετικά με τους ομιλητές:

Η Αφροδίτη Παναγιωτάκου είναι Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση. Είναι υπεύθυνη στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης του Τομέα Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση και επιβλέπει τις πολιτιστικές πρωτοβουλίες και τον προγραμματισμό του Ιδρύματος, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και στο θυγατρικό παράρτημα στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε Μουσικολογία στον Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων –στην Αισθητική και στην Πολιτιστική Πολιτική και Διαχείριση– από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Έχει εργαστεί σε πολιτιστικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό –Εθνική Λυρική Σκηνή, Υπουργείο Πολιτισμού, Royal Opera House, Cheek by Jowl– και είναι μέλος σε διάφορες επιτροπές που ασχολούνται με την ανάπτυξη της πολιτιστικής πολιτικής στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Ο Πρόδρομος Τσιαβός είναι επικεφαλής της Ψηφιακής Ανάπτυξης και Καινοτομίας στον Όμιλο Ωνάση και Ανώτερος Σύμβουλος Πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ερευνητική Υποδομή για την Ανοικτή Επιστήμη, OpenAIRE. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) και έχει ιδρύσει την Ελληνική Ακαδημία Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Έχει πάνω από 150 δημοσιεύσεις και ομιλίες σχετικά με νομικές και επιχειρηματικές πτυχές της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, την ηθική μέσω σχεδιασμού, τις ανοικτές τεχνολογίες, το ψηφιακό περιεχόμενο και τα Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας για Καινοτομία IPR και την πολιτική και στρατηγική καινοτομίας. Ο Πρόδρομος Τσιαβός είναι διευθυντής του Ινστιτούτου IPR και Καινοτομίας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου και έχει διατελέσει πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (EPA). Επί του παρόντος διδάσκει Δίκαιο και Ηθική της Τεχνητής Νοημοσύνης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected] ή τηλεφωνικά στο 26610-87439.
Επίσημος ιστότοπος: https://museum.ionio.gr/
Facebook https://www.facebook.com/ionianuniversitymuseum
Instagram https://www.instagram.com/ionianuniversitymuseum/

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.