Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ακύρωσε η Αποκεντρωμένη την απόφαση για πρόστιμο και σφράγιση του πάρκιγκ!

Πάρκινγκ
16 Μαΐου 2023 / 17:11
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Σε διελκυστίνδα μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου έχει εξελιχθεί η λειτουργία του πάρκινγκ στη Σπιανάδα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε ιστορίες γραφειοκρατικής τρέλας έχει παγιδευτεί εδώ και μήνες η υπόθεση της λειτουργίας του χώρου στάθμευσης στην Κάτω Πλατεία, καθώς τώρα ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδων και Ιονίων η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας για επιβολή προστίμου και σφράγιση του χώρου.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση σφράγισης είχε εκδοθεί την 1 Μαρτίου 2023, βάσει αυτοψίας που είχε κάνει η αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας τον περασμένο Ιούνιο. Παρά ταύτα η απόφαση σφράγισης ουδέποτε υλοποιήθηκε και μετατέθηκε για μετά το Πάσχα λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας των ημερών.
Στο μεταξύ ο Δήμος είδε και απόειδε και αποφάσισε να θέσει το πάρκινγκ σε λειτουργία με τη νέα του μορφή και με αντίτιμο 3 ευρώ. 

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας είχε ασκήσει προσφυγή ζητώντας την ακύρωση της απόφασης της Περιφέρειας. Αφενός, με την αιτιολογία ότι είχε καταθέσει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από τον περσινό Απρίλιο, αφετέρου γιατί η αυτοψία που έγινε τον Ιούνιο έγινε σε πρώιμο στάδιο χωρίς να λειτουργεί ακόμα ο χώρος. 
Επιπρόσθετα, η απόφαση σφράγισης εκδόθηκε από την Διεύθυνση Μεταφορών, επτά ολόκληρους μήνες από την αυτοψία, χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι εκκρεμότητες είχαν ήδη τακτοποιηθεί.

Από τη νομική εξέταση των γεγονότων, η Αποκεντρωμένη έκανε δεκτούς τους λόγους της προσφυγής του Δήμου και ακύρωσε την απόφαση σφράγισης που ούτως ή άλλως ουδέποτε υλοποιήθηκε...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.