Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση του Στέφανου Γκίκα με τον Ιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας

Στέφανος Γκίκας
12 Μαΐου 2023 / 16:27

Στ. Γκίκας: «Πρέπει να φθάσει τα 100 εκ € το χρόνο η παρέμβαση για το clawback»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ). Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας,  Δημήτρη Καλούδη και μέλη του ΔΣ, είχε ο Υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας. Έγινε μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, με βασικά θέματα, το ζήτημα του clawback, τις Συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ και την λειτουργία του Νοσοκομείου μας και γενικότερα των Δομών Υγείας στην Κέρκυρα.

Μετά τη συνάντηση ο Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Είχα μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, έναν ιδιαίτερα δραστήριο σύλλογο που προωθεί τα αιτήματα του ιατρικού κόσμου.

Άκουσα με προσοχή τις θέσεις των γιατρών σε ότι αφορά στο γνωστό θέμα του clawback, για την αύξηση χρηματοδότησης, για την απαίτηση να ενεργοποιηθούν οι λεγόμενοι «κόφτες», αλλά και για τις Συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ και τις αναγκαίες αυξήσεις στα τιμολόγια, κλπ.
Ετέθησαν φυσικά και ζητήματα σχετικά  με την λειτουργία των Δομών Υγείας στην Κέρκυρα.

Είχα την ευκαιρία να επαναλάβω στους γιατρούς μας τις νομοθετικές πρωτοβουλίες αυτής της κυβέρνησης, όπως η μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ο προσωπικός γιατρός, οι αλλαγές στο ΕΣΥ κλπ.

Για το φλέγον θέμα του clawback, θυμίζω ότι η κυβέρνησή μας προσέθεσε στους προϋπολογισμούς του 2021, 2022, 2023 συνολικά 150 εκατομμύρια € επιπλέον του αρχικού προϋπολογισμού.
Εκτιμώ όμως ότι το ποσό αυτό θα πρέπει να διπλασιαστεί και είναι ζήτημα το οποίο θα θέσω μετ’επιτάσεως στη νέα κυβέρνησή μας.   
 
Ευχαριστώ τον Ιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας και τον Πρόεδρό του Δημήτρη Καλούδη για την αγαστή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια και είμαι σίγουρος ότι αυτή θα συνεχιστεί και τη νέα περίοδο.».