Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δυο μεταχειρισμένα κοντέινερ, για να σωπάσει η Κέρκυρα

ΕΑΚΚ
11 Μαΐου 2023 / 17:03
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για το Ερείπιο Αθλητισμού Κεντρικής Κέρκυρας (ΕΑΚΚ) που εξυπηρετεί όλο το νησί, ήλθαν δυο μεταχειρισμένα κοντέινερ για να βουλώσουν στόματα και διαμαρτυρίες, σωματείων, αθλητών, προπονητών, της κοινωνίας της Κέρκυρας,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για το Ερείπιο Αθλητισμού Κεντρικής Κέρκυρας (ΕΑΚΚ) που εξυπηρετεί όλο το νησί, ήλθαν δυο μεταχειρισμένα κοντέινερ για να βουλώσουν στόματα και διαμαρτυρίες, σωματείων, αθλητών, προπονητών, της κοινωνίας της Κέρκυρας, μάλλον, αφού πέρασε πάνω από ένας μήνας και το στάδιο παραμένει «σφραγισμένο». Αυτή είναι η μεγαλύτερη βοήθεια του Λ. Αυγενάκη για το ΕΑΚΚ δυο χρόνια τώρα από όταν ήλθε και μας είπε το παραμύθι για έργα, με τους διορισμένους κομματικούς φίλους της κυβέρνησης (ίδιο καθεστώς ίσχυε και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις) να είναι απόντες μια τετραετία. Αποτέλεσμα να είναι κλειστό σήμερα το στάδιο, ενώ χρήματα για αθλητικά έργα στην περιοχή του έδωσε και μάλιστα «με το τσουβάλι».
Την ίδια εποχή που ήλθε στην Κέρκυρα ο Λ. Αυγενάκης δίνει 2.000.000€ για εκσυγχρονισμό στο στάδιο Μοιρών, 850.000€ για κλειστό γυμναστήριο Ξιφασκίας στον ίδιο Δήμο και υπογράφονται οι προγραμματικές συμβάσεις, από τον Υφυπουργός και το δήμαρχο Φαιστού, Γρ. Νικολιδάκη. Παράλληλα επαναλειτουργεί, έπειτα από 8 χρόνια, το κολυμβητήριο Μοιρών και ανακοινώθηκαν από τον κ. Αυγενάκη τα έργα για την δημιουργία κέντρου Κωπηλασίας στο φράγμα Φανερωμένης, πίστα Motocross και πάρκων Αναρρίχησης. Εκεί είναι άλλη Ελλάδα, άλλο νησί… εδώ είμαστε άλλη χώρα και μάλλον θα θεωρεί ιθαγενείς ή πρόσφυγες και μας στέλνει δυο κοντέινερ από δομή προσφύγων.
Η Σοφία Σακοράφα μίλησε για πολλά εγκαταλελειμμένα γήπεδα στην Ελλάδα, στην παρουσία της εδώ στο νησί, αλλά δεν μπόρεσε να πιστέψει ότι σφραγίστηκε το στάδιο, ζήτησε άμεση αποκατάσταση των ζημιών και λειτουργία του. Εκτιμούμε όμως και εμείς όπως τόνισε και ο κ. Νίκος Μόσχος ότι το κλείσιμο του σταδίου, έγινε να «βουλώσουν στόματα», να σταματήσουν οι διαμαρτυρίες. Τους πείραξε η συγκέντρωση τη Μ. Τετάρτη έξω από την Νομαρχία, το πανό που αναρτήθηκε στα Γιάννενα στους διασυλλογικούς Κ-18. Αντί να κοιτάξουν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα και αν αποκαταστήσουν την αδικία, συμπεριφέρονται εκδικητικά.
Ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ, ο άνθρωπος που στη λέξη στίβος στην Κέρκυρα, θα πρέπει δίπλα να γράφει Ν. Μόσχος, μετά τα όσα έγιναν και τη συνάντηση με την Σ. Σακοράφα, δεν μάσησε τα λόγια του και έκανε δηλώσεις, μεταξύ των άλλων τόνισε:
«Υπάρχει μπλέξιμο στο ΕΑΚΚ με κάποιους ανθρώπους που αργά ή γρήγορα θα λογοδοτήσουν για τις αποφάσεις τους. Αφού γνώριζαν τα όποια προβλήματα στο ΕΑΚΚ γιατί δεν έκαναν πιο πριν τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην κλείσει ο χώρος για τα παιδιά;;;
Είχε ξεκινήσει μια διαμαρτυρία από τους συλλόγους που χρησιμοποιούν το κλειστό και έφτασε στον πρωθυπουργό και από τότε φαίνεται ότι υπήρξε η σκέψη να το κλείσουν, για να μην υπάρχουν φωνές. Το Κλειστό και το κολυμβητήριο έχει αδειοδότηση από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, η κα Υδραίου υπέγραψε για την παράταση της άδειας και δεν μπορούσε η ΕΔ να το κλείσει.
Οι συνεχείς πιέσεις μας για το ταρτάν, το σκέπαστρο, τα υλικά κλπ δεν άρεσαν, σκέφτηκαν ότι αν το κλείσουν θα μας βάλουν στην άκρη, θα σωπάσουμε. Αυτό όμως είναι ότι χειρότερο και για το χώρο και για αυτούς που τους διόρισαν στην ΕΔ.
Στη συνάντηση με την κα Σακοράφα ήλθε διακριτικά η ασφάλεια μας είπε ότι ο χώρος είναι σφραγισμένος και δεν πρέπει να είμαστε μέσα. Αλλά υπάρχει κίνδυνος σε ανοικτό χώρο, γιατί να κλείσουν όλοι οι χώροι;
Εμείς υπηρετούμε το αθλητισμό, τη νεολαία και την κοινωνία και δεν έχει να κάνει η διαμαρτυρία μας με τα κόμματα και τις εκλογές, να το βγάλουν αυτό από το μυαλό τους. Να ξέρουν ότι σε όποιο κόμμα και να ανήκουν, αν τα υπηρετούν (νεολαία, αθλητισμό, κοινωνία) θα έχουν καθολική εκτίμηση. Θεωρώ ότι είναι και μικρόψυχοι και ανεγκέφαλοι και λυπάμαι που το λέω, ας κάνουν την αυτοκριτική τους και ας αλλάξουν μυαλά και συμπεριφορές».
Μάθαμε ότι Πέμπτη 11/5/2023 βρέθηκε κάποιο κλιμάκιο για έλεγχο στο ΕΑΚΚ, χωρίς κάποιος να ενημερώνει για λεπτομέρειες, ίσως θέλουν να πιέσουν να αποσφραγιστεί πριν τις εκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής, γιατί έχουν δει τις αντιδράσεις που έχουν πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας. Αλλά και αν το ανοίξουν και λειτουργήσει για τα σωματεία του στίβου, απλά θα το κάνουν λόγο πίεσης και εκλογών, χωρίς σχέδιο, χωρίς προοπτική ώστε αύριο μεθαύριο να γίνουν οι αυτονόητες παρεμβάσεις. Δυστυχώς πέρασαν τέσσερα χρόνια που η ΕΔ/ΕΑΚΚ και η ΓΓΑ αγνόησαν εντελώς το στάδιο και η ιστορία θα τους καταγράψει σαν τους χειρότερους που πέρασαν ποτέ.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια