Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από πνευμονικό οίδημα ο θάνατος του βρέφους στην Άρτα

Άρτα
10 Μαΐου 2023 / 19:51
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, όταν ο πατέρας πήρε το μόλις 5,5 μηνών κοριτσάκι του, προκειμένου να το μεταφέρει σε βρεφονηπιακό σταθμό

ΑΡΤΑ. Σε συσσώρευση υγρών στον πνεύμονα που προκάλεσαν πνευμονικό οίδημα αποδίδεται σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατος του βρέφους που συγκλόνισε το πανελλήνιο με τον άδικο χαμό του στην Άρτα, όπως έδειξαν τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας και νεκροτομής. Υπέστη αίσθημα ασφυξίας, εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βηχα, δυσκολία αναπνοής, υποξια (χαμηλή στάθμη οξυγόνου), με αποτέλεσμα να υποστεί πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή λόγω υποξυγοναιμίας (έλλειψη οξυγόνου), ταχυκαρδία, και κυάνωση.
 
Ο 37χρονος πατέρας νοσηλευόταν φρουρούμενος και σε καταστολή στο Νοσοκομείο της Άρτας, ωστόσο χθες βελτιώθηκε η υγεία του οπότε και μεταφέρθηκε στον ανακριτή, όπου τελικά πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί την Παρασκευή. Σε καταστολή βρίσκεται και η 27χρονη μητέρα του άτυχου βρέφους.
 
Το τραγικό  περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, όταν ο πατέρας πήρε το μόλις 5,5 μηνών κοριτσάκι του, προκειμένου να το μεταφέρει σε βρεφονηπιακό σταθμό. Για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη, ξέχασε το παιδί δεμένο στο παιδικό κάθισμα του αυτοκίνητου του και έφυγε με το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο για τη Λευκάδα.
 
Όταν η 27χρονη σύζυγός του, μετά απο 7 ώρες πήγε στο βρεφονηπιακό σταθμό να παραλάβει το παιδί, της είπαν ότι δεν το είχε πάει κανείς. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το 37χρονο σύζυγό της, ο οποίος είχε πάει στην εργασία του, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι είχε ξεχάσει το παιδί στο αυτοκίνητο. Όταν έσπευσε στο σημείο, όπου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του, το βρέφος είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του. Στο Νοσοκομείο της πόλης, παρά τις προσπάθειες τους οπι γιατροί δεν κατάφεραν να σώσουν το βρέφος.
 
Τα φιμέ τζάμια του αυτοκινήτου εμπόδισαν τους περαστικούς να αντιληφθούν το παραμικρό, σύμφωνα με περίοικο αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος πήγε στις 9.15 ακριβώς απέναντι στους κάδους για να πετάξει σκουπίδια, την ώρα που το παιδί ήταν κλεισμένο στο ΙΧ, χωρίς δυστυχώς να αντιληφθεί το παραμικρό.«Μας τάραξε το ότι δεν καταλάβαμε τίποτα, είναι πολυσύχναστο το μέρος, είπε στην ΕΡΤ».
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.