Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νικάει όποιος παλεύει, ουδέν μονιμότερο του προσωρινού

ΣΑΚΟΡΑΦΑ
09 Μαΐου 2023 / 15:50
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συζήτηση έγινε με την Σοφία Σακοράφα και τους παρευρισκόμενους στο ΕΑΚΚ, στην επίσκεψή της, από τις τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων ξεχωρίσαμε δυο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συζήτηση έγινε με την Σοφία Σακοράφα και τους παρευρισκόμενους στο ΕΑΚΚ, στην επίσκεψή της, από τις τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων ξεχωρίσαμε δυο. Μάλιστα οι φράσεις «Νικάει όποιος παλεύει» και «Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού» που ειπώθηκαν είναι χαρακτηριστικές. Οι τοποθετήσεις είναι:
 
Ο Δ. Δεληφώτης καθηγητής φυσικής αγωγής προπονητής της ΓΕΘ, αναρωτήθηκε αν τα κοντέινερ που θα χρησιμοποιηθούν, έχουν ημερομηνία λήξης γιατί «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού» ενώ συμπλήρωσε ότι έτσι δεν θα συντηρηθεί η κερκίδα, θα πέσει, το ταρτάν θα μείνει το ίδιο κλπ και σκέφτεται πως θα φέρει κανείς τα παιδιά στο γήπεδο;;; 30 χρόνια στην Κέρκυρα και έχουμε φθίνουσα πορεία, βαλβίδα δική μου έφτιαξα για να πηδά ο αθλητής μου, είπε χαρακτηριστικά, Δεν μπορεί να τα κάνει η κα Σακοράφα στην περίπτωση αυτή, ενώ υπενθύμισε ότι ήλθε ο Αυγενάκης και υποσχέθηκε με πολλά ΘΑ αλλά τίποτε δεν έγινε.

Ο πρόεδρος του ΚΓΣ κ. Μάστορας ανέφερε ότι 42 χρόνια διεκδικούν ένα κλειστό γυμναστήριο το οποίο δημοπρατήθηκε. Το θα δούμε το έχουμε ζήσει απίστευτα, όμως εμείς εκεί επιμέναμε, όπως έχει αναφέρει και ο Κωστής Παλαμάς που έγραψε τον ύμνο του ΚΓΣ, στο τέλος αναφέρει «νικάει όποιος παλεύει» και το επιτύχαμε. Φέρουμε και μεις τις ευθύνες, ρωτήσατε η διοίκηση τι κάνει; Οι εκάστοτε διοικήσεις όπως ξέρετε διορίζονται από το κόμμα που έχει την εξουσία. Αυτοί ποτέ δεν έρχονται σε σύγκρουση με την ΓΓΑ για να διεκδικήσουν. Όταν βγαίνουν «στο γυαλί προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα». Είχα πει κάποτε αφού η ΓΓΑ δεν σου δίνει χρήματα, βγες στα ΜΜΕ να τους εξοβελίσεις και παραιτήσου, γιατί κάθεσαι στην καρέκλα;
Θα σταθούμε σε δυο σημεία που ανέφερε η Σοφία Σακοράφα αφού άκουσε τις θέσεις των παρευρισκόμενων, Το ένα είναι πως στην Αθήνα στην Παιανία όπου θέλουν να φτιάξουν ένα αθλητικό έργο για το στίβο, χρειάζονται 3.500.000€ για την τεχνική μελέτη, όταν όπως είπε πήγε στο Βελιγράδι και είδε κλειστό για όλα τα αγωνίσματα και ανοικτό γήπεδο με χόρτο με συνολικό κόστος 1.500.000€, εμείς θέλουμε 3.500.000€ μόνο για τη μελέτη.
Τέλος αναφέρθηκε στα προβλήματα με το ΣΕΦ και τη μάχη που έδωσε ο ΣΕΓΑΣ για να γίνουν οι αγώνες κλειστού στίβου, καταγγέλλοντας ότι οι άνθρωποι οι αρμόδιοι δεν γνωρίζουν τι θα πει να φοράς φόρμα, τι δουλειά κάνετε εσείς (εννοώντας τους προπονητές) μέσα στο γήπεδο με τα ελάχιστα, εννοώ τα μηδαμινά και ντρέπομαι που το λέω σαν πρόεδρος της Ομοσπονδίας, με τους μισθούς, με τις προϋποθέσεις που υπάρχουν, με τα όργανα, με τις υποδομές. Το μόνο που καταλαβαίνουν είναι η πίεση, να κατεβάζουμε όλους τους αθλητές στο δρόμο γιατί δεν έχουμε γήπεδα. Το ΟΑΚΑ είναι άθλιο, δέκα χρόνια έχουμε να κάνουμε εκεί αγώνες και πληρώνουμε για να γίνουν, το κλειστό το ίδιο, 10 χρόνια δεν έχουν βάλει ούτε «μια πένα» μέσα.
Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι οι άνθρωποι του στίβου στην Κέρκυρα, ξέρουν τι δεν έχουν και τι να μην περιμένουν, ελπίζουν ότι τουλάχιστον κάποιοι θα φιλοτιμηθούν και θα κάνουν τα ελάχιστα, τουλάχιστον να μπορούν τα παιδιά να προπονούνται σε υποφερτές υποδομές.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια