Κέντρο Υγείας Παξών: Άλλη μια θλιβερή ιστορία

Κέντρο Υγείας Παξών: Άλλη μια θλιβερή ιστορία

Φωτο αρχείου

Γράφει η Μαρία Γονίδη Δραζίνου, υποψήφια βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

09
Μαΐου / 2023


Ένας  μόνιμος Γενικός Γιατρός, ένας Γενικός Γιατρός δανεικός από Ιωάννινα, μία Παιδίατρος,  6 νοσηλεύτριες, 1 φυσικοθεραπευτής  1 οδηγός ασθενοφόρου και μια διασώστρια. Κάπως έτσι υποτίθεται  ότι ικανοποιούνται οι καθημερινές αλλά και οι άμεσες και επείγουσες υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών στο νησί.

Αγνοείται προκήρυξη καρδιολόγου η οποία αποσύρθηκε από το ΥΠΕ λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευσή  της! Για το Περιφερειακό Ιατρείο Λάκκας και Λογγού από την ίδρυσή του, τον Μάρτιο 2022 έχουν ξεχάσει να προκηρύξουν θέση Αγροτικού γιατρού!! Ούτε λόγος για πρόσληψη ενός επιπλέον Γενικού γιατρού, μαίας, επιπλέον πληρώματος ασθενοφόρου ή  παρασκευαστή μικροβιολογικού (ενώ υπάρχουν συνταξιοδοτήσεις και αποχωρήσεις ιατρών την τελευταία τετραετία) προκειμένου να γίνονται οι συνηθισμένες εργαστηριακές εξετάσεις ρουτίνας.

Τι και αν οι εναπομείναντες γιατροί πρέπει να καλύψουν όλο το 24ωρο, όλο τον χρόνο τις ανάγκες του κόσμου και των επισκεπτών του νησιού;
Τι και αν σε επείγουσες διακομιδές,  ασθενείς άλλοτε μεταφέρονται σε καρότσες αγροτικών αυτοκινήτων και άλλοτε   με ιδιωτικό πλωτό ταξί??

Η αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Γκάγκα θεωρεί ότι όλα είναι ιδανικά!
 
Αυτές είναι οι «ποιοτικές υπηρεσίες υγείας» που μας προσφέρει η κυβέρνηση της ΝΔ . Η εξαθλίωση των νοσοκομείων και των ΚΎ η διάλυση των Δημόσιων δομών υγείας.  
Ας μη τους δώσουμε την ευκαιρία να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο και την επόμενη 4ετία.

21 Μαίου 2023 ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για να κάνουμε τα θέλω μας πράξη.

ΚΕΡΚΥΡΑ 8/5/2023
Μαρία Γονίδη Δραζίνου
Υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ