Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ελλάδα: Η χώρα που διώχνει τα παιδιά της

Μαρία Γονίδη
26 Απριλίου 2023 / 10:25

Γράφει η Μαρία Γονίδη–Δραζίνου Υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Τι και αν η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης νιώθουν υπερήφανοι ότι τα ποσοστά ανεργίας των νέων  από 50% που ήταν τα σκληρά χρόνια των μνημονίων, τώρα είναι (στα τρομαχτικά επίπεδα) 29% Τι και αν είναι υπερήφανοι ότι έχουν αυξηθεί οι θέσεις εργασίας και η χώρα προχωρά ακάθεκτη προς την (υποτιθέμενη) ανάπτυξη και την οικονομική άνθηση?

Η πραγματικότητα για άλλη μια φορά τους διαψεύδει. Η πρόσφατη έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ δείχνει τη σκοτεινή αλήθεια που κρύβεται πίσω από τους αριθμούς και τις στατιστικές. Η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στη χειρότερη θέση της ΕΕ στην ανεργία των νέων, 25%-34% για τους νέους έως 29 ετών.

Οι νέοι και οι νέες, η γενιά με το υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο από όλες τις προηγούμενες γενιές, αναγκάζονται να απασχολούνται σε κακοπληρωμένες θέσεις εργασίες, συχνά μερικής ή εποχιακής –προσωρινής απασχόλησης  και με προβληματικές έως απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες. Στην Ελλάδα του 2023 ΔΕΝ αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας, δυστυχώς,  

ΜΕΙΩΘΗΚΕ η προσφορά εργατικού δυναμικού  με νέο κύμα μετανάστευσης όλων αυτών των νέων ανθρώπων που στο ξεκίνημα της ζωής τους βλέπουν τα όνειρά τους να γκρεμίζονται, αναζητώντας απεγνωσμένα μια ¨κανονική ¨δουλειά και μια ¨κανονική¨ ζωή.

Ας σταματήσουν τα υποκριτικά δάκρυα  και ας δώσουμε την ευκαιρία στη νέα γενιά να ανθίσει και να δημιουργήσει όπως πραγματικά της αξίζει, με αξιοπρεπείς μισθούς, με ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, με συλλογικές συμβάσεις , με εργασιακά δικαιώματα και κατάργηση του απαράδεκτου ν. Χατζηδάκη , με δικαίωμα στη στέγη και στη ζωή!!
Ας μην αφήσουμε τη νέα γενιά να μαραθεί πριν καν ανθίσει.

Μαρία Γονίδη –Δραζίνου
Υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ