Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το πρόγραμμα εορτασμού της Επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα

Επέτειος
08 Μαΐου 2023 / 14:26

Σε διοργάνωση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σάββατο 13 Μαΐου μετεφέρεται φέτος ο εορτασμός της Επετείου της 21ης Μαΐου 1864, ημέρας της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, λόγω της διεξαγωγής των Εθνικών Εκλογών στις 21 του μήνα. 

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας ανακοίνωσε το πρόγραμμα εκδηλώσεων: 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΜΑΪΟΥ

08:00: Έναρξη εορτασμού με χαρμόσυνες Κωδωνοκρουσίες, Σημαιοστολισμό Δημοσίων Καταστημάτων, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, Εμπορικών Καταστημάτων και οικιών, μέχρι τη δύση του ηλίου της 21ης Μαϊου.

ΩΡΑ 18:30: Αρχιερατικό Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Γαρίτσας υπέρ Αναπαύσεως των ψυχών των Αειμνήστων: Πρωτεργάτη της Ένωσης Μητροπολίτη Αθανασίου και των επιφανών τέκνων της Κέρκυρας που συντέλεσαν στην Ένωση. Κατάθεση στεφάνου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριο, στον τάφο του αείμνηστου Ιεράρχη.

ΩΡΑ 19:00: Επιμνημόσυνη Δέηση στην Ιερή Μονή Πλατυτέρας στο τάφο του Αείμνηστου πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια. Κατάθεση στεφάνων από την κα Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και την κα Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων (χωρίς προσφώνηση).

ΩΡΑ 21:15: Φωταγώγηση των οδών, πλατειών, των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, Αρχαιολογικών χώρων και Ιστορικών Μνημείων.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΜΑΪΟΥ

ΩΡΑ 08:00: Θούρια και εμβατήρια από τις Φιλαρμονικές στους δρόμους της πόλης. Έπαρση σημαίας στο ΝΑΣΚΕ, με συμμετοχή Στρατιωτικού Τμήματος, που θα παραταχθεί στον χώρο προ της πύλης.

ΩΡΑ 10:30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. κ. Νεκτάριος.

ΩΡΑ 11:00: Πανηγυρικός της ημέρας στο κτίριο της Ιονίου Βουλής, θα εκφωνήσει ο Υποστράτηγος (ε.α) Δρ Νικόλαος Κ. Κουρκουμέλης, τακτικό μέλος της Ιονικής Ακαδημίας 1808, με θέμα: «Η Δημόσια Εκπαίδευση του Ιονίου Κράτους στη Δίνη του Ενωτικού Αγώνα».

ΩΡΑ 11:45: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Ένωσης της Επτανήσου. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πρωτεργατών και Αγωνιστών της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

ΩΡΑ 12:15: Παρέλαση παραδοσιακών συγκροτημάτων με τοπικές ενδυμασίες, τμημάτων μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τμημάτων Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού - Παράρτημα Κέρκυρας, Οδηγών, Προσκόπων, Ενόπλων Δυνάμεων, με τη συμμετοχή των Φιλαρμονικών: «Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας, Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος, Φιλαρμονική Άνω Κορακιάνας, Φιλαρμονική Ένωση Ο Καποδίστριας». Συγκέντρωση τμημάτων επί της οδού Αγωνιστών Πολυτεχνείου. Χώρος εκκίνησης: Αγωνιστών Πολυτεχνείου και χώρος τερματισμού: Ανάκτορα Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου.

ΩΡΑ 20:00: Υποστολή Σημαίας στο ΝΑΣΚΕ, με συμμετοχή Φιλαρμονικής και Στρατιωτικού Τμήματος που θα παραταχθούν στον χώρο προ της πύλης.

ΩΡΑ 21:15: Φωταγώγηση των οδών, πλατειών, των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, Αρχαιολογικών χώρων και Ιστορικών Μνημείων