Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αθώωση και σε δεύτερο βαθμό για τον Μητροπολίτη Νεκτάριο

Νεκτάριος
04 Μαΐου 2023 / 17:20
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Εκδικάστηκε η έφεση που άσκησε ο Εισαγγελέας για την υπόθεση της λιτάνευσης του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος την Κυριακή των Βαϊων του 2020, εν μέσω πανδημίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τελεσιδίκησε η υπόθεση του Μητροπολίτη Νεκτάριου το απόγευμα, με την αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κέρκυρας. 

Στο δικαστήριο εκδικάστηκε η έφεση που άσκησε ο Εισαγγελέας κατά της αθωωτικής πρωτόδικης απόφασης που αφορούσε στην υπόθεση της λιτανεύσεως του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος την Κυριακή των Βαϊων του 2020, εν μέσω πανδημίας.

Η δίκη του Μητροπολίτη σε δεύτερο βαθμό είχε οριστεί να γίνει στις 9 Ιουνίου του 2022, ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι θα έπρεπε πρώτα να προηγηθεί η εκδίκαση της έφεσης του Εισαγγελέα στο Εφετείο της Κέρκυρας της Δημάρχου Κ. Κέρκυρας Μ. Υδραίου, η οποία ήταν κατηγορούμενη για την παρουσία της στην ίδια λιτανεία.

Υπενθυμίζεται ότι η Δήμαρχος Μ.Υδραίου στη δίκη που στις 3 Απριλίου, αθωώθηκε ομόφωνα από  το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Κέρκυρας.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.