Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μερόπη Υδραίου: «Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο γίνεται η γέφυρα που μας συνδέει με την ομογένεια της Αμερικής»

Νέα Υόρκη
02 Μαΐου 2023 / 17:35
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Στη Ν. Υόρκη η Δήμαρχος για τα εγκαίνια γραφείου του Ι.Π. και τις εκδηλώσεις εθνικής ανεξαρτησίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της Εκκλησίας, της Ομογένειας, της αυτοδιοίκησης και σημαντικών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων είχε τις προηγούμενες ημέρες η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου στην Αμερική. Εκεί,  μετέβη για την εκδήλωση εγκαινίων γραφείου του Ι. Πανεπιστημίου στη Ν. Υόρκη ενώ παράλληλα παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική μας ανεξαρτησία.
Το γραφείο του Ι. Πανεπιστημίου στη Ν. Υόρκη θα αποτελέσει τη γέφυρα με το ελληνικό στοιχείο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως επισήμανε η κ. Υδραίου, «στο έργο της δημιουργίας του γραφείου του Ιονίου Πανεπιστημίου στη Νέα Υόρκη  για πρώτη φορά τέσσερις θεσμοί ενώνουν τις δυνάμεις τους και συγκεκριμένα:

- η Αρχιεπισκοπή Αμερικής  που φιλοξενεί το γραφείο, σε χώρο εντός του ναού του Αγίου Σπυρίδωνος στη Νέα Υόρκη.
- το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
-Το Υπουργείο Παιδείας και ο  Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, που  στηρίζει το συγκεκριμένο εγχείρημα.
« Μέσα από την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, φέρνουμε κοντά μας την Ομογένεια.

Πολλοί ομογενείς αλλά και πολίτες των ΗΠΑ θα μάθουν για την Κέρκυρα, θα προβάλλουμε το νησί μας. Τομείς όπως η εκπαίδευση και ο πολιτισμός μπορούν να αποτελέσουν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των λαών ας και της νέας γενιάς.» τονίζει η Μ. Υδραίου.

Παράλληλα η Δήμαρχος συμμετείχε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Ν. Υόρκη για την εθνική μας ανεξαρτησία  με κορύφωση την ετήσια παρέλαση την οποία παρά τη βροχή παρακολούθησαν  σε κλίμα συγκίνησης και περηφάνιας εκατοντάδες ομογενείς.

Η Μ. Υδραίου είχε επίσης συναντήσεις: 

-Με τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης κ. Eric Άνταμς.
-Με σημαίνουσες προσωπικότητες της ελληνικής ομογένειας στη Ν. Υόρκη μεταξύ των οποίων τον κ. Νίκο Αλεξίου, καθηγητή Κοινωνιολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, Queens College,  ιδρυτή/διευθυντή του πρώτου αρχείου προφορικής ιστορίας, βιβλιοθήκης και μουσείου, των Ελληνοαμερικανών της Νέας Υόρκης.
-Με ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, τους οποίους ενημέρωσε για τη δυναμική και τα πλεονεκτήματα της Κέρκυρας.
-Με τον Έλληνα Γενικό Πρόξενο κ  Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου.

Σε ομιλία της η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Δ.Ν. δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένη και χαρούμενη που είχε την τιμή να συναντήσει ανθρώπους που αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της πατρίδας μας, της Ελλάδας και του ελληνισμού, στο εξωτερικό. Η κ. Υδραίου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, εσάς τους Έλληνες της διασποράς, που δίνετε αγώνες για την ανάδειξη του έθνους μας, την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ, την προώθηση των ελληνικών συμφερόντων, την διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας, την προβολή του ελληνικού πολιτισμού και την προώθηση της ελληνικής εκπαίδευσης. Η αγάπη για την πατρίδα είναι η μεγάλη δύναμη των Ελλήνων».

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.