Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανοιχτή συζήτηση με αφορμή το βιβλίο του Νίκου Παπαδημητρίου «Επτά παραλλαγές… Πάνω σ΄ένα (α-όρατο) Θ»

ΠΛΟΥΣ
27 Απριλίου 2023 / 11:09
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Την Παρασκευή 28 Απριλίου στις 19:30 στο καφέ του βιβλιοπωλείου ΠΛΟΥΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Γιατί οι άνθρωποι δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε ο ένας τον άλλο;
Μία ανοιχτή συζήτηση με εκκίνηση το βιβλίο «Επτά παραλλαγές… Πάνω σ΄ένα (α-όρατο) Θ» του καθηγητή Νίκου Παπαδημητρίου με προσκεκλημένο τον ίδιο.

Μαρία Αγάθου "Η καθημερινότητα στο σύγχρονο σχολείο: Βιωματική αναφορά"

Σπυρίδων Μανάτος "Τέσσερις παραλλαγές της κοινωνικής σχέσης και η θνητότητα"

Κώστας Σπίγγος "Σχολιασμός και ερωτήματα πάνω στις κοινωνικές διαπιστώσεις των "Επτά Παραλλαγών".

Την Παρασκευή 28 Απριλίου στις 19:30 στο καφέ του βιβλιοπωλείου ΠΛΟΥΣ

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Γιατί γράφουμε βιβλία; Σε μια εποχή κοσμοϊστορικών αλλαγών, με βαθύτατες συνέπειες στην ίδια την ανθρώπινη φύση, ποια, ποιος τα διαβάζει; Τι φοβούμαστε περισσότερο, καθώς Αυτό προσπαθούμε να κρύψουμε από τον ίδιο τον εαυτό μας; Πώς παραλλάσσουμε τις απαντήσεις μας, απέναντι στο αμείλικτο Αυτό; Τελικά η Τέχνη, η Φιλοσοφία, η Πολιτική, τί ακριβώς προσπαθούν να εξευμενίσουν, να ωραιοποιήσουν, να αμβλύνουν; Γιατί ο Έρωτας εμπεριέχει την Τραγωδία;
Προσπαθώ να δώσω στοιχεία απαντήσεων (και όχι τις ίδιες τις απαντήσεις), που να εξηγούν και τις ανθρώπινες συμπεριφορές στην εποχή μας. Τις α-νόητες εξεγέρσεις, το μίσος κατά του εαυτού, τον εγκλωβισμό στις εικονικές πραγματικότητες και στο συνθλιπτικό τώρα. Τελικά… ποιο είναι το (αόρατο) Θ; Δείτε την Έβδομη Σφραγίδα του μεγαλοφυούς Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, αλλά αφού πρώτα διαβάσετε το βιβλίο!

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.