Πέμπτη 21.09.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα στην Κερκυραία Δανάη Δραγωνέα για «Το νησί της Βροχής»

Δανάη Δραγωνέα
26 Απριλίου 2023 / 11:20
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Στα βραβεία του Ελληνικού Τμήματος της IBBY-Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2023

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια μεγάλη διάκριση για τη Δανάη Δραγωνέα! Το εφηβικό της μυθιστόρημα «Το Νησί της Βροχής- Ένα μυστικό ημερολόγιο» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη απέσπασε το βραβείο «Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου», το οποίο απονέμεται σε πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα βιβλίου για παιδιά ή νέους.

Πρόκειται για τα βραβεία του Ελληνικού Τμήματος της IBBY-Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2023, η απονομή των οποίων έγινε την Κυριακή 2 Απριλίου, μέρα άκρως συμβολική καθώς συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Λίγα λόγια…

… για τα βραβεία IBBY

Η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (IBBY) είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1953 στη Ζυρίχη και εκπροσωπεί ένα  δίκτυο ανθρώπων από όλο τον κόσμο με κοινή δέσμευση την προώθηση της διεθνούς κατανόησης μέσω παιδικών βιβλίων, την ενθάρρυνση της φιλαναγνωσίας, την έρευνα στον τομέα της παιδικής λογοτεχνίας, καθώς και την προστασία και προάσπιση των Δικαιωμάτων του Παιδιού, σύμφωνα με τη σχετική Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών.
Τα βραβεία IBBY θεωρούνται ως ένα από τα πιο σημαντικά και έγκριτα βραβεία για την παιδική λογοτεχνία, σε διεθνές επίπεδο.

… για το βιβλίο της Δανάης Δραγωνέα
Η Ίζι είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να επιστρέψει από την Κέρκυρα στο αγαπημένο της Λονδίνο. Ώσπου στη σοφίτα του παμπάλαιου σπιτιού όπου έχει μετακομίσει γνωρίζει την Αριάνα, η οποία θέλει να φύγει από το «νησί της βροχής» ακόμη περισσότερο και απ’ όσο η ίδια. Βέβαια, υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα: η Αριάνα ζει στον 19ο αιώνα…
 
Μαζί με το (πρώην) πιο αντιπαθητικό αγόρι της τάξης της, τον Βικέντιο, η Ίζι θα προσπαθήσει να λύσει το μυστήριο γύρω από την Αριάνα, ακολουθώντας ίχνη καλά κρυμμένα σε ένα αινιγματικό τετράδιο μουσικής.
 
Διαβάζοντας το ημερολόγιο της Αριάνα, τα δυο παιδιά θα μάθουν για τη σπουδαία Εφημερίδα των Κυριών, για την πρώτη Ελληνίδα φεμινίστρια και θα καταλάβουν τι σήμαινε να έχεις γεννηθεί γυναίκα τον 19ο αιώνα και με ποιους τρόπους κάποιες ανάμεσά τους ξεκίνησαν να αντιστέκονται στα στερεότυπα της εποχής.
 
Μαζί τους ο αναγνώστης θα γνωρίσει και την «πραγματική» Κέρκυρα, όπου –όταν δε βρέχει– μπορεί κανείς να περάσει τις μέρες του κολυμπώντας γύρω από τον κατεστραμμένο Πόντε της Βασίλισσας, παίζοντας κρυφτό στην πίσω πλευρά των Ανακτόρων και κυνηγώντας αγάλματα πέτρινων φτερωτών λιονταριών στο Παλαιό Φρούριο.
 
«Το Νησί της Βροχής- Ένα μυστικό ημερολόγιο» της δημοσιογράφου Δανάης Δραγωνέα είναι ένα συναρπαστικό εφηβικό μυθιστόρημα, γραμμένο με χιούμορ, για ένα μυστήριο εκατό χρόνων που αναζητά τη λύση του.

Το Νησί της Βροχής-Ένα μυστικό ημερολόγιο
Συγγραφέας: Δανάη Δραγωνέα
Εκδόσεις: Εκδοτικός Οίκος Α.Α. Λιβάνη
Σελίδες: 208
Κατηγορία: Εφηβικό μυθιστόρημα

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο σε όλα τα βιβλιοπωλεία, καθώς και στην επίσημη σελίδα του εκδοτικού: https://bit.ly/3faWDab


Βιογραφικό
Η Δανάη Δραγωνέα είναι δημοσιογράφος, συγγραφέας και συνδρύτρια του Κάθε Μία Ιστορία, μιας πλατφόρμας podcasts αφιερωμένης στο γυναικείο storytelling.

Επί σειρά ετών υπήρξε η αρχισυντάκτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια εκδηλώσεων του περιοδικού ΟΖΟΝ. Έχει εργαστεί ως παραγωγός και παρουσιάστρια στην πλατφόρμα του VICE, όπου έχει πραγματοποιήσει θεματικούς κύκλους video συνεντεύξεων με σημαντικές προσωπικότητες του πολιτισμού. Έχει δώσει ομιλίες σχετικά με τη γυναικεία ταυτότητα στον Περιοδικό Τύπο και τα έμφυλα στερεότυπα.

Είναι απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ (ΕΚΠΑ) και μεταπτυχιακού τίτλου από το University of The Arts London), από όπου αποφοίτησε  με τιμητική διάκριση.

Το βιβλίο της “Το Νησί της Βροχής - Ένα μυστικό ημερολόγιο” Εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη, απέσπασε το Βραβείο «Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου» για πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα βιβλίου για παιδιά ή νέους από το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.