Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημ. Μπιάγκη στην Κερκυραία λογοτέχνη Δανάη Δραγωνέα

Δανάη Δραγωνέα
04 Ιουλίου 2023 / 13:45

«Η Κέρκυρα συνεχίζει να γεννά ανθρώπους του πολιτισμού»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΑΓΚΗΣ). Η νέα σημαντική διάκριση για την Κερκυραία λογοτέχνη, Δανάη Δραγωνέα όπου απέσπασε το 1ο βραβείο εφηβικής λογοτεχνίας στα βραβεία Public για το βιβλίο της «Το νησί της βροχής» αποτελεί μια ακόμα απόδειξη πως υπάρχει και η «άλλη» Κέρκυρα, αυτή του πολιτισμού και των γραμμάτων που αξίζει να στρέψουμε την προσοχή μας και να της δώσουμε τα απαραίτητα κίνητρα και εφόδια για να συνεχίσει να δημιουργεί.

Ως γνήσια απόγονος της Επτανησιακής Σχολής, η Δανάη Δραγωνέα μας έκανε όλους υπερήφανους για τη διάκρισή της, που πιστοποιεί το ταλέντο της και της δίνει δύναμη να συνεχίσει να γράφει και να ταξιδεύει τα παιδιά μας.

Στο πρόσωπο της Δανάης και κάθε σύγχρονου λογοτέχνη αποτυπώνεται η ελπίδα, πως ο τόπος μας θα συνεχίσει να γεννά ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών αποτελώντας πέρα από έναν ξεχωριστό τουριστικό προορισμό κι ένα ιδανικό περιβάλλον για τη πολιτιστική δημιουργία.

Οι σύγχρονοι συγγραφείς μας, όπως η Δανάη Δραγωνέα, σε αντίξοες συνθήκες, δημιουργούν και παράγουν πολιτιστική κληρονομιά χωρίς την έμπρακτη στήριξη ούτε της επίσημης πολιτείας, ούτε των τοπικών φορέων αποτελώντας φωτεινά παραδείγματα για τα παιδιά μας. Ας στρέψουμε την προσοχή και το ενδιαφέρον μας πάνω τους, το αξίζουν.