Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με κάμερες θα αντιμετώπισει η ΔΙΑΔΕΥΑΚ τις δολιοφθορές στη Ν. Κέρκυρα

ΔΙΑΔΕΥΑΚ
21 Απριλίου 2023 / 12:21
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Αργυρός: «Κόβουν τα καλώδια, που σημαίνει ότι κάποιοι θέλουν να προκαλέσουν βλάβη και να κοπεί το νερό στις περιοχές αυτές»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε φύλαξη του χώρου των γεωτρήσεων της Νότιας Κέρκυρας, με κάμερες ασφαλείας σκοπεύει να αντιμετωπίσει η ΔΙΑΔΕΥΑΚ τις επαναλαμβανόμενες δολιοφθορές του τελευταίου διαστήματος, τις οποίες έχει καταγγείλλει και ο Δήμαρχος Κώστας Λέσσης.

Στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου ο Βασίλης Αργυρός, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, τόνισε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα:

«Την περασμένη εβδομάδα είχαμε μια εκτεταμένη δολιοφθορά στις πηγές του Νεοχωρακίου και τις γεωτρήσεις. Έγινε γρήγορη αποκατάσταση, ωστόσο χθες είχαμε πάλι δολιοφθορά σε τρεις γεωτρήσεις.

Έγιναν μηνύσεις και η ΔΙΑΔΕΥΑΚ αποφάσισε να προβεί άμεσα σε καλύτερη φύλαξη του χώρου με κάμερες. Όπως ξέρετε, ο χώρος αυτός είναι πάνω σε δρόμο. Έχουμε μερικά προβληματάκια, πιστεύω ότι στο επόμενο διάστημα θα τα λύσουμε.

Υπάρχει όμως σοβαρό πρόβλημα. Αυτό που μας κάνει να πιστεύουμε ότι είναι δολιοφθορά, είναι ότι δεν είναι κλοπή. Είναι μόνον κόψιμο των καλωδίων, που σημαίνει ότι κάποιοι θέλουν να προκαλέσουν βλάβη και να κοπεί το νερό στις περιοχές αυτές. Με ποιο σκοπό το κάνουν, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε» ανέφερε ο Βασίλης Αργυρός. 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.