Παρασκευή 22.09.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

300 δέματα αγάπης από τη Μητρόπολη, για να γιορτάσουν όλοι το Πάσχα

Μητρόπολη
18 Απριλίου 2023 / 14:20

Πλήθος φορέων στήριξε τον αγώνα του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Μητροπόλεως και των Κοινωνικών παντοπωλείων, προκειμένου να γιορτάσουν όλοι με αξιοπρέπεια τις ημέρες του Πάσχα

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ). Με μεγάλη αγάπη και συμπαράσταση τόσο από τις ενορίες, όσο και από φορείς και επιχειρήσεις, αλλά, κυρίως από τους απλούς ανθρώπους, η Μητρόπολη Κερκύρας προσπάθησε κανείς να μη μείνει αβοήθητος τις άγιες ημέρες του Πάσχα, όχι μόνο ως προς το πασχαλινό τραπέζι, αλλά και ως προς τα είδη πρώτης ανάγκης, ιδίως στις οικογένειες. Με προσωπική του επικοινωνία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος κινητοποίησε και ευχαρίστησε στην συνέχεια εκείνους τους φορείς του νησιού οι οποίοι συμμερίζονται τον αγώνα του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Μητροπόλεως και των Κοινωνικών παντοπωλείων, προκειμένου να γιορτάσουν όλοι με αξιοπρέπεια τις ημέρες του Πάσχα.
    
Ειδικότερα, την  Μεγάλη Τρίτη 12 Απριλίου 2022 η Ιερά Μητρόπολη διένειμε 300 δέματα αγάπης με τρόφιμα, κρέας και είδη πρώτης ανάγκης για τους δικαιούχους των τεσσάρων κοινωνικών παντοπωλείων που διατηρεί στο νησί στις περιοχές της κεντρικής, βόρειας και νότιας Κέρκυρας.
   

Την προσπάθεια στήριξαν, μεταξύ άλλων, η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου με την μηνιαία χορήγηση σε κοτόπουλα για τα συσσίτια και τα κοινωνικά παντοπωλεία αλλά και σε τρόφιμα που προσφέρονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα, όπως και για το τυρί αυτές τις ημέρες.
  
Την διεύθυνση των super markets Diellas και συγκεκριμένα τους κυρίους Κουλούρη και Αθηναίο, που και τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και τον Δεκαπενταύγουστο προσφέρουν όλα τα τρόφιμα που περιέχει η σακούλα σε όσπρια, ζυμαρικά, ζάχαρη, γάλα, ρύζι, ντοματοπολτό, αλεύρι, απορρυπαντικά, είδη πρώτης ανάγκης.
   
Τον κύριο Προκόπη Ζέρβα από τις Η.Π.Α., ο οποίος με δικά του έξοδα ετοίμασε δέματα με αρνί για τις ανάγκες των κοινωνικών παντοπωλείων.
 
Την Ναυτιλιακή Εταιρεία Kerkyra Seaways και συγκεκριμένα τους Απόστολο Σουλιώτη και Γεροντάκη Αθανάσιο για την προσφορά σε χρηματικό ποσό για την αγορά κρέατος.
  
Το Ξενοδοχείο Marbella Corfu Hotel στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Περιστερών και το διευθυντή κ. Γουρζή που πρόσφεραν 170 δέματα με κοκόρια για το κοινωνικό παντοπωλείο Λευκίμμης, καθώς και για αρκετές οικογένειες του Νότου.
 
Τον Ροταριανό Όμιλο Κέρκυρας, τον πρόεδρο και τα μέλη που βοηθούν το κοινωνικό παντοπωλείο πάντα στις γιορτές με χαρτικά.
 
Το Εργοστάσιο Ξυλείας Ντουροξύλ στην περιοχή των Βελονάδων που προσέφερε όλες τις σακούλες με αρνί για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου του Σιδαρίου.
 
Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων που πριν λίγες μέρες συγκέντρωσε αρκετά τρόφιμα για τις ανάγκες όλων των κοινωνικών παντοπωλείων του Νησιού.
   
Τον κύριο Σπυρίδωνα Αρταβάνη για τα δέματα με αρνί που προσέφερε για τις ανάγκες των κοινωνικών παντοπωλείων ενόψει Πάσχα.
  
Τα σούπερ μάρκετς Diellas, Α.Β. Βασιλόπουλος, Lidl , Μασούτης, Σκλαβενίτης, Καζιάνης, Coop Market για τα τοποθετημένα καλάθια στην έξοδο των καταστημάτων, όπου μπορούν οι συνάνθρωποί μας να προσφέρουν τρόφιμα στα καλάθια της αγάπης, καθώς και τους υπευθύνους και το προσωπικό όλων των σούπερ μάρκετς. 
 
Το Ιερό προσκύνημα του Αγ. Σπυρίδωνος που προσέφερε λάδι στα κοινωνικά παντοπωλεία.
  
Τους εθελοντές που στηρίζουν το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως εβδομαδιαία, που βοηθούν να συγκεντρωθούν και να τακτοποιηθούν τα τρόφιμα.
 
Τον Ι.Ν.Υ.Θ. Κασσιώπης και τον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Σιδαρίου για την προσφορά τους σε αρνί φέτος το Πάσχα, καθώς και τις ενορίες και τα μοναστήρια μας.
 
Τον κύριο Δημήτρη Καραπουτουλίδη από τη Θεσσαλονίκη για την προσφορά του σε τρόφιμα ενόψει Πάσχα.
    
Για μία ακόμη χρονιά  η Μητρόπολη Κερκύρας συντόνισε και βοήθησε ώστε, προς δόξαν Θεού, ο λόγος του Κυρίου "επείνασα και εδώκατέ μοι φαγείν" να εκπληρωθεί.