Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ελλάδος γεύσεις στην κουζίνα μας» - Συνταγές με άρωμα Κέρκυρας από τον Μασούτη

Μασούτης
13 Απριλίου 2023 / 21:33

Η Κερκυραϊκή παράδοση από το Λύκειο Ελληνίδων Κέρκυρας στα Grand Μασούτης Σταυρούπολης και Καλαμαριάς

Το Σάββατο 08.04.2023 στο Grand Σταυρούπολης και στην Κουζίνα του Grand Καλαμαριάς βρέθηκε το Λύκειο Ελληνίδων Κέρκυρας παρουσιάζοντας νόστιμες παραδοσιακές συνταγές, τραγούδια και χορούς από την κερκυραϊκή παράδοση. Όσοι βρέθηκαν εκεί ξεναγήθηκαν στη σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μέσα από τα γνωστά πασχαλινά έθιμα και γεμίσαμε γλυκές αναμνήσεις!

Πιο συγκεκριμένα, το μεσημέρι της 8ης Απριλίου και το χρονικό διάστημα 14:00 - 15:00 ο Κερκυραϊκός Σύλλογος επισκέφθηκε το Grand Μασούτης Σταυρούπολης, όπου εκεί χόρεψε παραδοσιακούς κερκυραϊκούς χορούς και μοίρασε στους πελάτες χειροποίητα Βάϊα. Δεν θα μπορούσε να λείψει από την δράση το σήμα κατατεθέν του νησιού, το γνωστό ποτό-λικέρ κουμκουάτ το οποίο συνδυάστηκε με λουκουμάκια γεύση κουμκουάτ και limoncello, τα οποία μας έβαλαν όλους γρήγορα στο κλίμα του νησιού που διατηρεί σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά.

Στην συνέχεια ο σύλλογος κατευθύνθηκε στον επόμενο σταθμό το Grand Μασούτης Καλαμαριάς που αποτελεί και την βασική "έδρα" του concept "Ελλάδος Γεύσεις Στην Κουζίνα Μας" και για τρεις ολόκληρες ώρες μας ταξίδεψε στην πανέμορφη Κέρκυρα. Η δράση στο Grand Καλαμαριάς έλαβε χώρα το χρονικό διάστημα 17:00 - 20:00, όπου εκεί μάθαμε τα πάντα για τον Κερκυραϊκό Πολιτισμό μέσα από την υψηλή γαστρονομία του νησιού, τα παραδοσιακά τραγούδια και τους χορούς και τα γνωστά Πασχαλινά Έθιμα που προσεγγίζουν ετησίως χιλιάδες επισκέπτες στο νησί για να τα παρακολουθήσουν από κοντά. Σε ότι αφορά το μαγειρικό στοιχείο της εκδήλωσης είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τρεις από τις πιο φημισμένες συνταγές του νησιού: Κερκυραϊκό Μπιάνκο (Μπακαλιάρος),

Μπακαλιάρος Κοκκινιστός συνταγές που δεν λείπουν την Κυριακή των Βαΐων από το κερκυραϊκό τραπέζι. Τέλος  δεν θα μπορούσε να λείπει από το μενού η σε όλους γνωστή και αγαπημένη Παστιτσάδα.  Τα φαγητά συνοδεύτηκαν από  κερκυραϊκές μπύρες.



Στην συνέχεια όσοι βρέθηκαν εκεί, παρακολούθησαν μια αναπαράσταση από το έθιμο «το σπάσιμο της στάμνας», «το μοιρολόι της Παναγίας» και την κατασκευή των Βαΐων.



Τέλος ακολούθησε το καλλιτεχνικό κομμάτι της δράσης, το οποίο ανέλαβε η χορωδία και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου κατά το οποίο χορέψαμε παραδοσιακούς χορούς και τραγουδήσαμε παρέα κερκυραϊκά τραγούδια!