Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την ανάγκη παρεμβάσεων στο δρόμο Σιναράδων – Αη Γόρδη

Λαϊκή Συσπείρωση
10 Απριλίου 2023 / 14:46

Με την κακοκαιρία του «Μπάλλου» ο δρόμος είχε κλείσει εντελώς και τεράστιοι όγκοι υλικού είχαν αποκολληθεί από την πλαγιά

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ). Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέθεσε ερώτηση σχετικά με την ανάγκη παρεμβάσεων στο δρόμο Σιναράδων – Αϊ Γόρδη αφού ιδιαίτερα στο κόμματι του δρόμου, με κατεύθυνση από Σιναράδες προς Αϊ Γορδη και λίγο πριν τη στροφή για Δεχουμένες, η διαβρωμένη πλαγιά στα δεξιά εγκυμονεί κινδύνους.

Κάθε χρόνο υπάρχουν μεγαλύτερες ή μικρότερες πτώσεις βράχων και χώματος. Με την κακοκαιρία του «Μπάλλου» ο δρόμος είχε κλείσει εντελώς και τεράστιοι όγκοι υλικού είχαν αποκολληθεί από την πλαγιά.

Σήμερα, υπάρχουν τεράστιοι βράχοι, οι οποίοι κρέμονται πάνω από το δρόμο με ορατό τον κίνδυνο της κατολίσθησης. Το μέγεθος των βράχων είναι τέτοιο που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές αλλά και σοβαρό δυστύχημα αν περνάει κάποιος από το δρόμο.  
        
Συγκεκριμένα ρωτήσαμε τη Δημοτική Αρχή σχετικά με το ποια μέτρα θα πάρει ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, που να καθιστούν ασφαλή τη διέλευση από το δρόμο αυτό, καθώς επίσης και ποια μέτρα θα πάρει για τη συνολικότερη βελτίωση του δρόμου που συνδέει τις δύο αυτές περιοχές;
        
Η Δημοτική Αρχή μέσω του Αντιδήμαρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, αναγνώρισε την επικίνδυνη κατάσταση και ενημέρωσε ότι έχει ανατεθεί το θέμα σε ειδικό μελετητή και ότι η μελέτη αυτή θα συζητηθεί σύντομα στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, για να προχωρήσει σε κατεπείγουσα δημοπρασία. Η λύση που διαφαίνεται είναι η τοποθέτηση πλεγμάτων, βραχοπαγίδων κλπ. Σχετικά με τη συνολικότερη βελτίωση του δρόμου δε δόθηκε κάποια απάντηση.
        
Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» εκφράζουμε την μεγάλη μας ανησυχία για την καθυστέρηση που υπάρχει στη λύση αυτού του επικίνδυνου ζητήματος.

Χρειάζεται ακόμη η έγκριση της μελέτης, η εξεύρεση χρηματοδότησης (που δεν είναι εξασφαλισμένη ήδη από κάπου), η δημοπράτηση, η συμβασιοποίηση και τελικά η υλοποίηση του έργου. Αν αναλογιστούμε ότι ο ελεύθερος χώρος στάθμευσης στον Αι Γόρδη, έργο πολύ πιο εύκολο, τραβάει εδώ και τρία χρόνια, ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει τις αμφιβολίες του σχετικά με το αν και πότε θα ολοκληρωθεί το έργο αυτό.

Καλούμε τους κατοίκους, τους επαγγελματίες, τους συλλόγους της περιοχής να μην εφησυχάσουν με τις υποσχέσεις και να πιέσουν στην άμεση λύση του προβλήματος.   
 
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
 
Μπορμπότης Γιάννης
Πιέρρης Γιάννης
Χαραλάμπους Μυρσίνη