Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης για σφράγιση ΕΑΚ Κέρκυρας από την Περιφέρεια

Αυλωνίτης
01 Απριλίου 2023 / 11:17

"Έχει κάποιος την ευθιξία να ζητήσει συγνώμη για τα χάλια του Εθνικού Αθλητικού μας Κέντρου; Να ζητήσει συγνώμη από τα χιλιάδες παιδιά μας που αθλούνται εκεί σε αυτές τις απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες;"

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Τύπου Αλ. Αυλωνίτη). Πριν 6 μέρες απέστειλα επιστολή στην Υπουργό Πολιτισμού και στον Υφυπουργό Αθλητισμού. Την κοινοποίησα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και στη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας. Άπειρες φορές από το 2021 παρενέβην κοινοβουλευτικά με ερωτήσεις, με επίκαιρες ερωτήσεις και με επιστολές καταγγέλλοντας αλλά και ζητώντας τεχνικές παρεμβάσεις κλπ. στο ΕΑΚΚ.

Η τοπική έγκριτη εφημερίδα " ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" ανέδειξε το θέμα με ρεπορτάζ απόλυτα τεκμηριωμένο γνωστοποιώντας ότι η μεγάλη κερκίδα του Σταδίου πρέπει να κατεδαφιστεί και να κατασκευαστεί νέα, λόγω των στατικών προβλημάτων της. Όλο αυτό το καιρό οι απαντήσεις του υφυπουργού Αυγενάκη στις ερωτήσεις μου ήταν εντελώς αναληθείς, παραπειστικές και κακόβουλες, επιρρίπτοντας ευθύνες οπουδήποτε αλλού και φυσικά στη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Επιβεβαιώθηκα δυστυχώς πλήρως. Και άλλαξαν Πρόεδρο στη διοίκηση , και αναγκάστηκαν να παραδεχτούν την απόλυτη και εγκληματική αδράνεια τους και τέλος σήμερα η Περιφερειάρχης υποχρεώθηκε να κλείσει τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΚ πλην του ανοικτού γηπέδου κι αυτό μόνο για προπονήσεις. Η απόφαση της είναι συνημμένη στο σχόλιο μου αυτό.

Ρωτάω λοιπόν:

1. Έχει κάποιος την ευθιξία να ζητήσει συγνώμη για τα χάλια του Εθνικού Αθλητικού μας Κέντρου; Να ζητήσει συγνώμη από τα χιλιάδες παιδιά μας που αθλούνται εκεί σε αυτές τις απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες;

2. Οι συνάδελφοι βουλευτές τι έκαναν όταν εγώ, ο συνάδελφος τους, μόνος φώναζα στη Βουλή και στα ΜΜΕ;

3.Η Δήμαρχος, η Περιφερειάρχης κλπ τι έκαναν έστω για να ενώσουν τη φωνή τους; Απολύτως τίποτα. Απλά η Περιφερειάρχης ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ να ΣΦΡΑΓΙΣΕΙ τις εγκαταστάσεις και να επιτρέψει μόνο τις προπονήσεις κι αυτό υπό προϋποθέσεις. (Πρέπει όμως να εκφράσω την απορία μου γιατί η απόφαση σφράγισης περιλαμβάνει όλο το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο.) Αυτό αποτελεί για μένα όνειδος της Δημόσιας Διοίκησης και της κυβέρνησης που άφησαν τα παιδιά μας χωρίς αθλητικές εγκαταστάσεις.