Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Γρίφος» η ταυτοποίηση των σορών των δύο ηλικιωμένων γυναικών

Νεκρές
28 Μαρτίου 2023 / 12:24

Η Κωνσταντίνα και η Γεωργία Δεληγεωργοπούλου, είχαν λιγοστές παρουσίες στη γειτονιά - Γεμάτος σκουπίδια ο χώρος που κατοικούσαν

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε συνθήκες απομόνωσης και εγκατάλειψης ζούσαν οι δυο ηλικιωμένες αδελφές που βρέθηκαν χθες το μεσημέρι νεκρές σε κατάσταση προχωρημένης σήψης στο διαμέρισμα που ζούσαν στην οδό Βλαχερνών. 

Όπως αναφέρει στην "Ε" ο Ιατροδικαστής Ιωάννης Αϊβατίδης, ο οποίος θα διενεργήσει σήμερα την νεκροψία - νεκροτομή, ένα πρώτο συμπέρασμα της μακροσκοπικής εξέτασης είναι ότι ο θάνατός τους πρέπει να έχει επέλθει το λιγότερο τρεις μήνες πριν.

Εγκατάλειψη

Η μια σορός βρέθηκε στο κρεβάτι και η δεύτερη στο δάπεδο κοντά στο κρεβάτι, ενώ έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η εγκατάλειψη του χώρου, στον οποίο ήταν στοιβαγμένες πάρα πολλές σακούλες σκουπιδιών! 

Η Κωνσταντίνα και η Γεωργία Δεληγεωργοπούλου, 78 και 79 ετών αντίστοιχα,  είχαν λιγοστές και αραιές παρουσίες στη γειτονιά. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ήταν μοναχικές και δεν είχαν ιδιαίτερες επικοινωνίες με κόσμο. 
Προφανώς αυτός ήταν και ο λόγος που οι δύο αδελφές δεν αναζητήθηκαν από κάποιον επί τόσους μήνες.

Δυστυχώς ήταν η έντονη δυσοσμία που τελικά θορύβησε τους γείτονες και κίνησε υποψίες για την εξαφάνισή τους. Το μακάβριο και τραγικό γεγονός διαπιστώθηκε μόνον κατόπιν του ανοίγματος της πόρτας από κλειδαρά...

Κατάγονταν από το Αίγιο Αχαΐας και τα τελευταία χρόνια έμεναν στην Κέρκυρα. Τα λίγα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής δείχνουν ότι οι γυναίκες ήταν ανύπαντρες, ενώ δεν έχει βρεθεί για την ώρα κάποιος συγγενής.

Δύσκολη η ταυτοποίηση

«Ανακύπτει ζήτημα με την ταυτοποίηση των σορών», αναφέρει στην "Ε" ο Ιατροδικαστής Ιωάννης Αϊβατίδης. «Τα πτώματα είναι σε στάδιο μουμιοποίησης και είναι αδύνατον να αναγνωριστεί ποιο ανήκει σε κάθε μια από τις δύο γυναίκες. Ούτε με τη διαδικασία του DNA μπορεί να βγει συμπέρασμα, εφόσον δεν υπάρχουν συγγενείς». 

Η ημερομηνία θανάτου είναι επίσης πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί με ακρίβεια.  Η πρώτη εικόνα δείχνει ότι ήταν χρονικά κοντά και ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

Η έρευνα ωστόσο είναι σε εξέλιξη, τόσο η ιατροδικαστική, όσο και η αστυνομική. Σε αυτό το πλαίσιο εξετάζεται κάθε πιθανό σενάριο.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ