Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Γκίκα- Βορίδη με φόντο τους ΟΤΑ

Στ. Γκίκας
24 Μαρτίου 2023 / 18:06

Ο Βουλευτής έθεσε επιπλέον τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τόσο η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων όσο και οι τέσσερις Δήμοι της Π.Ε. Κέρκυρας εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Τύπου Στέφανου Γκίκα). Συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη και τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στ. Γκίκα στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του πρώτου στην Κέρκυρα.

Ο κ. Γκίκας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην λειτουργία της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ και του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΣΥ.ΚΟΙ.Π.Α.) Κέρκυρας, φορείς που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της διάσπασης του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας σε τρεις Δήμους. Λόγω της δυσλειτουργίας που παρατηρείται σε πολλούς τομείς όπου υπάρχει ανάγκη συνεργασίας, διατυπώθηκε έντονα η επιθυμία οι τρείς Δήμοι να δημιουργήσουν αυτόνομα Ν.Π.Δ.Δ. που θα διαχειρίζονται τα σχετικά χαρτοφυλάκιά τους. Ιδιαίτερη συζήτησε έγινε για την προοπτική διάσπασης της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ. Παρότι ο Υπουργός συμφωνεί επί της αρχής, εξέφρασε συγκεκριμένους προβληματισμούς για τη διαδικασία διάσπασης και την αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος.

Ο Βουλευτής έθεσε επιπλέον τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τόσο η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων όσο και οι τέσσερις Δήμοι της Π.Ε. Κέρκυρας εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Επεσήμανε δε ότι οι συνταξιοδοτήσεις επιδεινώνουν το υφιστάμενο πρόβλημα.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Γκίκας αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα καλύτερης στελέχωσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Η σοβαρή της υποστελέχωση δημιουργεί καθυστερήσεις που αφορούν σε πολλούς τομείς του Δημοσίου. Ο Βουλευτής ανέφερε ως παραδείγματα τις μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση καρτών παραμονής, στις περιβαλλοντολογικές εγκρίσεις ή άλλες αδειοδοτήσεις κλπ.

Ο Υπουργός από την πλευρά του αναφέρθηκε στον πρώτο μεγάλο Πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που διενεργήθηκε στις αρχές του μήνα και ο οποίος δημιουργεί μία μεγάλη δεξαμενή επιτυχόντων 57 ειδικοτήτων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Έτσι όλοι οι Φορείς του Δημοσίου θα μπορούν να αντλήσουν το απαιτούμενο προσωπικό χωρίς τις χρονοβόρες διαδικασίες του παρελθόντος. Τόνισε δε, ότι μέσω αυτού του γραπτού διαγωνισμού προγραμματίζεται να καλυφθούν την επόμενη διετία 6.500 θέσεις ανά την Επικράτεια.

Τέλος, ο Στέφανος Γκίκας επανέφερε για μία ακόμη φορά στον Υπουργό Εσωτερικών το αίτημα των Παξών για την ειδική ποσόστωση στην εκλογή του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων. Υπογράμμισε ότι ο αριθμός των μόνιμων κατοίκων δεν επαρκεί για την εκλογή Περιφερειακού Συμβούλου από τους Παξούς, με αποτέλεσμα το νησί να μην εκπροσωπείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Αύριο, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, ο κ. Βορίδης θα επισκεφτεί την Ερείκουσα.