Τρίτη 18.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύσκεψη του συνδυασμού «Εξαρχής» του Στ. Πουλημένου για θέματα Πολιτισμού

Στέφανος Πουλημένος
24 Μαρτίου 2023 / 12:39

Θέματα η συγκρότηση και λειτουργία Τμήματος Πολιτισμού και η κατάσταση που βρίσκονται οι κτηριακές υποδομές πολιτισμού

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥ). Η πολιτική του Δήμου στα θέματα Πολιτισμού ήταν το θέμα της τρίτης κατά σειρά, πολύωρης σύσκεψης μελών του συνδυασμού «ΕΞΑΡΧΗΣ – Δύναμη Ευθύνης και Δημιουργίας», την Πέμπτη 23 Μαρτίου ’23.

Στη σύσκεψη υπό την προεδρία του υποψήφιου Δημάρχου Στέφανου Πουλημένου, παρουσιάστηκε η σημερινή θέση του Δήμου στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, γύρω από δύο βασικούς άξονες και συγκεκριμένα:

- Τη συγκρότηση και λειτουργία του Τμήματος Πολιτισμού και

- Την κατάσταση που βρίσκονται οι κτηριακές υποδομές πολιτισμού

Οι συμμετέχοντες καταθέτοντας με υπεύθυνο τρόπο, τις απόψεις τους:

  • Αναφέρθηκαν στην ελλιπή στελέχωση της υπηρεσίας (τμήματος Πολιτισμού) και την ανάγκη ενίσχυσής της με κατάλληλα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό και μέσα για άρτια οργανωμένες πολιτιστικές δράσεις ποιότητας.

  • Περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους που στεγάζουν ή στέγαζαν, παρουσιάζονται ή παρουσίαζαν τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου (Δημοτικό Θέατρο, θέατρο Φοίνικας, παλιό Δημαρχείο, οικία Πετσάλη, μικρό συνεδριακό στο Φαληράκι, Ιόνιος Βουλή, κτήριο Ιδρύματος Γιαλινά, πάλκο πάνω πλατείας, θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου στο Μον Ρεπό, Θέατρο Ν. Κούρκουλος, στην Παλαιοκαστρίτσα, αίθουσες και υπαίθριοι χώροι εκδηλώσεων σε χωριά του Δήμου κ.ά.).

  • Συζήτησαν την υπόθεση των εκκρεμών μελετών για τα έργα αποκατάστασής τους και την ανάγκη συντονισμένων προσπαθειών για την εξασφάλιση πόρων του ΕΣΠΑ και άλλων προγραμμάτων για την υλοποίησή τους.

Στη σύσκεψη κατατέθηκαν επίσης προτάσεις για επιμέρους πολιτιστικές δράσεις αλλά και για την ευρύτερη πολιτιστική πολιτική του Δήμου στη βάση μιας πρώτης πρότασης που συνοψίζεται στις φράσεις - αρχές:

  • Εμπνεόμαστε από την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά και την αξιοποιούμε ως στοιχείο της ιδιαίτερης ταυτότητας του τόπου μας.

  • Ενθαρρύνουμε και στηρίζουμε τη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία σε συνθήκες που αρμόζουν στην εποχή μας.

Η πρόταση αυτή και οι πολλές επιμέρους ιδέες που κατατέθηκαν έγγραφα και προφορικά καθώς και άλλες που θα προστεθούν στην πορεία, θα επανέλθουν για συζήτηση και επεξεργασία σε επόμενη σύσκεψη της ομάδας στελεχών και συνεργατών μας για τον τομέα του πολιτισμού.